Türkiye Varlık Fonu'ndan Çin hamlesi

Türkiye Varlık Fonu, Türkiye'nin yapısal sorunlarını telafi edecek yatırımlara öncelik verdikten sonra önümüzdeki yıllarda yurt dışı yatırımlara yönelecek. Genel Müdür Zafer Sönmez, ilk temsilcilik ofislerinin bir yıl içinde Çin'de açılacağını belirtti.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, önümüzdeki yıllarda Türkiye'ye yatırım için yıllık ortalama 10 milyar dolara kadar kaynak yaratacaklarını söyledi.

"BU DÖNEMDE YURT İÇİ ODAKLI YATIRIM"

TVF'nin cari açık ve tasarruf açığı gibi Türkiye'nin uzun yıllardır süregelen yapısal sorunlarını telafi edecek petrokimya, madencilik ve sigorta sektörü yatırımlarına öncelik verdiğini ifade eden Sönmez, "TVF olarak bu dönemde yatırımlarımızda yurt içine odaklanıyoruz.

"İLK OFİS ÇİN'DE AÇILACAK"

Birkaç yıl içinde yurt dışı yatırımlarımızı da devreye alacağız" dedi. TVF ayrıca beş yıl içinde yurt dışında temsilcilikleri olan bir kurum haline gelecek. İlk ofisini Çin'de açacak." 

Türkiye Varlık Fonu'ndan Çin hamlesi ile ilgili etiketler Çin Türkiye Varlık Fonu yatırım tvf
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.