Türkiye pik noktasına ne zaman ulaşacak? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan kritik uyarılar!

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, dünyanın dört bir yanına yayılarak pandemi haline gelen koronavirüs ile ilgili son gelişmeler hakkında SuperHaber muhabiri Zeynep Gizem Er'e açıklamalarda bulundu.

Y.Gizem Er
Y.Gizem Er

10 Nisan saat 00:00 ile 12 Nisan 00:00 arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı öncesi insanların fırın ve marketleri hıncahınç doldurmasını değerlendiren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, insanların bir araya gelmesinin mutlaka bulaşıcı bir etkisinin olacağını belirterek bu durumun hafta sonu vaka sayılarındaki artış rakamlarından anlaşılacağını vurguladı. 17 Nisan 00:00 ile 19 Nisan 00:00 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi için ise daha önceden açıklandığı için insanların günlük ihtiyaçlarını temin etmek için marketlere gideceğini ancak geçen haftaki gibi çok miktarda kontrolsüz bir toplanma olacağını düşünmediğini söyledi.

İSTANBUL'DA KORONAVİRÜS VAKALARINDA AZALMA OLDU

Türkiye'nin koronavirüs ile verdiği mücadeleyi göz önünde bulunduran Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'nin pik noktasına ne zaman ulaşacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Pik noktasına ulaşmanın insanların sosyal izolasyonu ne ölçüde sağlayabileceğine bağlı olduğunu belirterek, tedbirler ne kadar uygulanırsa o kadar kısa sürede pik noktasına ulaşılacağının altını çizdi. Prof. Ceyhan, İstanbul’da vaka sayılarının artış hızını kaybettiği için 2 hafta ile 1,5 ay arasında değişebilecek bir süre içinde pik noktasına ulaşılacağını anlattı.

TEDBİRLERİ GEVŞETMEK İÇİN ERKEN Mİ?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Almanya ve Danimarka’nın alınan tedbirleri gevşetme kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Her iki ülkenin de günlük iyileşen vaka sayısının günlük yeni vaka sayısının üzerine geçtiği şu zamanlarda salgının azalma döneminde olduklarını ve okulların açılıp açılmayacağı konusundaki tartışmaların hala devam ettiğini belirtti.

AŞI NE ZAMAN GELİŞTİRİLECEK?

Aşı geliştirme süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı çalışmalarının geliştirilip üretilme aşamasına gelinmesinin bir yıldan önce pek mümkün olmadığını vurguladı.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.