Türkiye nere Maldivler nere? “Başkan Erdoğan’a tüm ülke dua ediyoruz!”

Türkiye’den yaklaşık 6 bin km uzakta olan Maldivler’de, taksi şoförü Türk müşterisi Berat Barut’a seçimleri ve Erdoğan’ı sordu. Seçimleri Erdoğan’ın kazanmasını isteyen taksici, ”Başkan Erdoğan’a tüm halkın dua ediyor.”dedi ve yolcusu için Dombra şarkısını çalarak destek verdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye’de ve başta Avrupa olmak üzere, milyonlarca insan 28 Mayıs pazar günü yapılacak seçimleri bekliyor.

TÜRKİYE NERE MALDİVLER NERE?

Bunun en güzel örneği, Türkiye’den yaklaşık 6 bin kilometre ve 7 saat 30 dakika uzaklıkta bulunan ve halkın yüzde 97’si müslüman olan Maldivler’de yaşandığı ortaya çıktı. ”Türkiye nere, Maldivler nere?” sözünü doğrulayan ilginç konuşma tatil cenneti olarak adlandırılan Maldivler’in başkenti Male’de gerçekleşti. Uluslararası Türk bir inşaat firmasın da şantiye müdürü olarak göreve başlatan Berat Barut adlı inşaat mühendisi yeni başlayacak proje için başken Male’ye gitti.

MÜSLÜMAN TAKSİCİ TÜRK MÜŞTERİSİNE ERDOĞAN’I SORDU!

Türk müşteri Barut, Male’den inşaat projesinin bulunduğu Thilushi adasına gitmek için feribot iskelesine gitmek için taksiye bindi. Dünyanın her yerinden turistler geldiği için ingilizce bilen taksici Barut’a taksiye bindikten bir süre sonra hangi ülkeden olduğunu sordu. İnşaat mühendisi Barut ile Maleli taksi şoförü arasında ki ilginç konuşma,sorudan sonra gerçekleşti.


“BAŞKAN ERDOĞAN’A ÜLKE OLARAK DUA EDİYORUZ!”

İnşaat mühendisi Berat Barut,yaşadığı bu ilginç görüşmeyi SüperHaber’a şöyle anlattı. Barut,”Taksiye bindikten bir süre sonra taksici sanırım beni turist zannetti. Bana ne zaman Maldivler’e geldiğimi sordu. Ben de ona ülkeye bir inşaat projesi için yeni geldiğimi söylediğimde bunun üzerine hangi ülke vatandaşı olduğumu sordu. Benim Türk olduğumu öğrenince de bir İslam Cumhuriyeti olan Maldivler’de Türklerin çok sevildiğini ve Türkiye’de yaklaşan seçimler için Başkan Erdoğan’a tüm halkın dua ettiğini söyledi. Maldiv yerel halk diliyle adının usman yani Osman olduğunu öğrendiğim taksi şoförü,bu kez bana,”sen kimi destekliyorsun?” diye sordu.

Türkiye nere Maldivler nere?  “Başkan Erdoğan’a tüm ülke dua ediyoruz!”


“SANA ERDOĞAN ŞARKISI ÇALAYIM”

“Ben taksiciden hiç beklemediğim bu soru üzerine (Türkiye’i Türkiye’den büyük bir ülke. Ben Cumhur İttifakı adayı başkan Erdoğan’ı destekliyorum.)dedim.Taksici beni bir kez daha şaşırtan bir davranışla,(Sana YouTube bağlantısı ile Erdoğan müziği açmak dinletmek istiyorum.)dedi.Tabii beni bu durum beni çok şaşırttı ve (çal dinleyelim.) dedim.Dombra müziği ile taksi seyahatime terminale kadar devam ettik. Keşke tüm konuşmalarımızı kayıt altına alsaydım.Ancak spontane gelişen bir görüşme oldu.”dedi.


MALDİVLER DE HALK TÜRKİYE’Yİ VE ERDOĞAN’I ÇOK SEVİYOR!


Berat Barut adlı mühendis, taksi şoförü ile yaşadığı bu görüşme sonrası gözlemlerini aktardı. Barut Maldivler’detüm halk Türkleri ve Erdoğan hükümetinin islam sentezi açısından çok sevdiği dile getiriyor. Bu durum karşısında çok duygulandım. Seçimlerde oy kullanamayacağım için çok üzgündüm. Havalimanında oy verilmiyordu ve Maldivler’de konsolosluk yok. Belki bu vesile ile bir çalışma olur. Bir kez daha Türk ve müslüman olmanın gururunu yaladım.Bir kez daha Türkiye’nin çok bir ülke olduğuna şahit oldum.Ve seçimlerin de,sadece Türkiye’yi değil dünyanın bir çok yerin de bulunan müslümanlar tarafından çok önemli olduğuna inandım. Allah’ın izni ve halkın takdiri ile büyük Türkiye’ye emin adımlar ile inşaallah.” diyerek konuştu.

Türkiye nere Maldivler nere? “Başkan Erdoğan’a tüm ülke dua ediyoruz!” ile ilgili etiketler 2023 Seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.