Türkiye Kart nedir, nereden çıkarılır, nasıl alınır, hangi toplu taşımalarda geçerli? Türkiye Kart çıkartmak kaç TL, hangi illerde kullanılacak?

Türkiye'nin finans, telekomünikasyon, ulaşım ve bankacılık sektörlerinde faaliyet gösteren önde gelen şirketler, bir araya gelerek "Türkiye Ortak Ödeme Platformu"nu oluşturdu. Bu çerçevede Türkiye Kart'ın ne olduğu merak ediliyor. Peki, Türkiye Kart nedir, nereden çıkarılır, nasıl alınır, hangi toplu taşımalarda geçerli? Türkiye Kart çıkartmak kaç TL, hangi illerde kullanılacak? Türkiye Kart'a nasıl para yüklenir? İşte, Türkiye'nin yeni toplu taşıma kartı hakkında merak edilenler...

Türkiye'nin finans, telekomünikasyon, ulaşım ve bankacılık sektörlerinde faaliyet gösteren önemli şirketler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın liderliğinde bir araya gelerek "Türkiye Ortak Ödeme Platformu"nu oluşturdu. Bu kapsamlı platform, Türkiye genelinde ortak bir ödeme sistemi sunacak. Bu çerçevede 'Türkiye Kart nedir?' veya 'Türkiye Kart nereden alınır?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Türkiye Kart nedir, nereden çıkarılır, nasıl alınır, hangi toplu taşımalarda geçerli? Türkiye Kart çıkartmak kaç TL, hangi illerde kullanılacak? İşte, yeni toplu taşıma kartı Türkiye Kart ayrıntıları...

Türkiye Kart nedir, nereden çıkarılır, nasıl alınır, hangi toplu taşımalarda geçerli? Türkiye Kart çıkartmak kaç TL, hangi illerde kullanılacak?

TÜRKİYE KART NEDİR?

Türkiye Kart adını taşıyan proje, Türkiye Ortak Ödeme Platformu tarafından hayata geçirilen bir ödeme sistemini ifade etmektedir. Bu kart, bir dizi hizmeti kapsayarak kullanıcılara geniş bir ödeme ve ulaşım imkanı sunmayı amaçlamaktadır.

Proje kapsamında oluşturulan Türkiye Kart, öncelikle finans, telekomünikasyon, ulaşım ve bankacılık sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin işbirliği ile oluşturulan bir ortak ödeme platformu üzerinden hizmet verir. Kart, kullanıcılarına metrodan uçağa, taksideki ödemelerden alışverişe kadar geniş bir yelpazede ödeme imkanı sunarak günlük yaşantılarını kolaylaştırmayı hedefler.

TÜRKİYE KART NASIL ALINIR, NEREDEN ÇIKARILIR?

"Türkiye Kart" projesi çerçevesinde, Türkiye Kart'ı edinmek isteyen vatandaşlar genellikle PTT (Türkiye Posta ve Telgraf Teşkilatı) şubelerinden bu kartı temin edebilirler. PTT, Türkiye genelinde yaygın bir şube ağına sahip olduğu için, Türkiye Kart'ı edinmek isteyenlerin birçok şehir ve ilçede bulunan PTT şubelerinden bu işlemi gerçekleştirebilmeleri mümkündür.

Vatandaşlara sunulan seçenekler arasında ön ödemeli ve debit özellikli Türkiye Kart bulunacak. Kartlar, 4.600'den fazla PTT noktasından temin edilebilecek, PTT ise kartların satış ve dolum merkezi olarak hizmet verecek.

Türkiye Kart nedir, nereden çıkarılır, nasıl alınır, hangi toplu taşımalarda geçerli? Türkiye Kart çıkartmak kaç TL, hangi illerde kullanılacak? - Resim : 2

TÜRKİYE KART ÇIKARTMAK KAÇ TL?

Türkiye Kart çıkarma ücretinin kaç TL olduğu henüz belli değil. Bu nedenle en doğru ve güncel bilgiyi almak için PTT'nin resmi kaynaklarını kontrol etmeniz veya PTT şubesine başvurmanız önerilir.

TÜRKİYE KART NERELERDE GEÇERLİ?

Bakan Arslan'ın açıklamalarına göre, Türkiye Ortak Ödeme Platformu bünyesinde yer alan şirketler aracılığıyla hayata geçirilecek "Türkiye Kart" projesi, metrodan uçağa kadar geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Ayrıca, herhangi bir il değişikliğinde yeni bir kart alınmasına gerek olmayacak.

Türkiye Kart'ın en dikkat çekici özelliklerinden biri, belediyelerle yapılan anlaşmalar sonucu farklı illerde de kullanılabilmesi olacak. Belediyeler, istedikleri takdirde kendi şehirlerine özel şehircilik uygulamalarını kart üzerine entegre edebilecekler. Bu sayede, taksicilerden dolmuş şoförlerine kadar serbest meslek sahipleri de sisteme dahil olabilecek.

TÜRKİYE KART'A NASIL PARA YÜKLENİR?

Bakan Arslan, Türkiye Kart'ın sadece ulaşım değil, aynı zamanda finansal işlemlerde de kullanılabileceğini vurguladı. Banka hesabı olmayan bireyler, cep telefonları aracılığıyla para transferi yapabilecekler. Türkiye Kart, alışverişlerde de geçerli olacak ve tüm ATM'lerde, POS'larda ve e-ticaret platformlarında kullanılabilecek.

Türkiye Kart nedir, nereden çıkarılır, nasıl alınır, hangi toplu taşımalarda geçerli? Türkiye Kart çıkartmak kaç TL, hangi illerde kullanılacak? ile ilgili etiketler Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.