Türkiye fındığına saldırıya Nutella’nın üreticisi Ferrero karşı çıktı

İtalya'nın Türkiye fındıklarını “En tehlikeli 10 gıda" arasında göstermesinin ardından en büyük tepki İtalyan Nutella'dan geldi.

Manisa'da üretim tesisleri bulunan ve ürünlerinde ağırlıkla Türk fındığını kullanan Ferrero'dan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Yaklaşık 20 yıldır faaliyette olduğumuz Türkiye'de, kaliteli fındık üretimi ve Türkiye fındığının dünya pazarlarında en iyi şekilde değerlenmesi her zaman hedeflerimizden biri oldu. Gıda sağlığı üzerine basında çıkan haber ve açıklamalar ışığında, Ferrero grubu olarak, tüketicilerin sağlık ve gıda güvenliğinin vazgeçilmez bir önkoşul ve tartışılmaz bir öncelik olduğunu belirtiriz."

"PİYASANIN EN İYİ FINDIKLARINI ALIYORUZ"

Türkiye'nin fındık devi Oltan Gıda'yı 2014 yılında bünyesine katmış olan Ferrero'nun açıklamasında, kuru meyvede kullanılan zararlı maddelerin mevcudiyeti, satın alınan ham maddenin kalitesine ve hasat, seleksiyon, depolama ve işleme sürecine bağlı olduğu vurgulanarak, “Ferrero olarak her zaman, hem kalite hem de gıda güvenliği açısından piyasanın en iyi seçilmiş fındıklarını alıyoruz" denildi.

Avrupa Komisyonu'nun, kurutulmuş meyve aflatoksin tolere edilebilir üst sınırını, 2009 yılında 4'ten 10 ppb'ye (milyarda kısım) yükselttiği hatırlatılan açıklamaya şöyle devam edildi: “Ferrero, üretim sistemini bizzat, sürekli ve detaylı bir biçimde kontrol ederek mevcut limiti korumuş, böylece ürünlerine yasal limitlerin çok üstünde bir güvenlik seviyesi sağlamıştır. Piyasadaki mevcut ürünlerimiz analiz edilerek yaptığımız beyanların doğruluğu kolayca tespit edilebilir."

Türkiye fındığına saldırıya Nutella’nın üreticisi Ferrero karşı çıktı ile ilgili etiketler Fındık nutella ferrero
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.