Türk solu nasıl ABD'nin beslemesi oldu? Soros-NED kimleri fonlandı?

‘ABD Karşıtlığından Fonlanmaya; Türk Solunun Evrimi’ dosyası SuperHaber YouTube kanalında yayında...

1968 yılına damgasını vuran gençlik eylemleri, Türkiye’ye de sirayet etmişti. Avrupa’da sınırsız özgürlük talepli hippiler öne çıkarken Türkiye’deki eylemlerde Amerika Birleşik Devletleri karşıtlığı vardı. Sloganlar, eylemlerin talepleri hep emperyalizme tepki olarak yansımıştı. Ancak Sol içinde bazı gruplar giderek silahlı terör eylemlerine yönelmeye ve Türk kimliğinden uzaklaşmaya başladı.

12 Mart ve 12 Eylül darbeleri, Solu giderek kimliksizleştirip ve Türkiye’den uzaklaştırırken, ABD ve Avrupa kontrolünde bir sol ortaya çıktı.

Amerikan karşıtlığı ile yola çıkan Türk solu, nasıl oldu da bugün ABD’nin fonladığı Türkiye düşmanı yapılara evrildi? Reagan’ın girişimiyle hayata geçirilen NED ve Soros’un Açık Toplum Vakfı, Türkiye’yi neden hedef aldı, ülkemizde kimler üzerinden, nasıl faaliyetlere girişti 2000’lerle birlikte sayısı artan sivil toplum kuruluşları milyon euroluk fonlarla nasıl beslendi?

SuperHaber olarak bu dönüşümün dosyasını açıyoruz...

‘ABD Karşıtlığından Fonlanmaya; Türk Solunun Evrimi’ dosyasını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilrisiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Türk solu nasıl ABD'nin beslemesi oldu? Soros-NED kimleri fonlandı? ile ilgili etiketler George Soros ABD

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.