Tüm Üniversiteler Tatil mi? 2023 Üniversite Sınavları Online mı Yapılacak?

Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli yaşanan deprem felaketleri sonrasında üniversiteler tatil mi sorusunun yanıtı belli oldu. Milyonlarca öğrenci ve öğretim görevlisinin beklediği haber YÖK tarafından son dakika olarak açıklandı. Peki, tüm üniversiteler tatil ilan edildi mi? Üniversite sınavları online mı yapılacak? İşte detaylar…

Üniversiteler tatil mi sorusuna cevabı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli yaşanan deprem felaketleri sonrasında ileri bir tarihe ertelenen üniversitelerdeki son durum için YÖK’ten açıklama geldi. Afet bölgesi ilan edilen 10 ilde önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile öğretim görevlileri üniversitelerin yeniden ne zaman açılacağını merak etmekteydi.

Tüm Türkiye’de Üniversiteler Tatil Mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş ve Gaziantep merkezli depremler nedeniyle üniversitelerin tatil ilan edildiğini açıklayarak tamamen uzaktan eğitime geçildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Depremzedelerin barınması) Üniversitelerimizin tamamının KYK'ye ait yurtlarını bu işlerde kullanacağız, zira yaza kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz." dedi.

Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerindeki yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime daha önceden ara verilmişti.

Üniversite Sınavları Online Mı Yapılacak?

Türkiye genelinde tüm üniversitelerde yıl sonuna kadar uzaktan eğitime geçildiği belirtilerek sınavlarında online yapılacağı ifade edildi. Bu nedenle 81 ilde üniversitelerde yüz yüze eğitim öğretim olmayacak.

Tüm Üniversiteler Tatil mi? 2023 Üniversite Sınavları Online mı Yapılacak? ile ilgili etiketler Son dakika deprem YÖK tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.