Tüm öğrencilere karşılıksız ve geri ödemesiz 1611 lira para yardımı! İşte başvuru şartları ve yeri!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte diğer kurumlar, ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilere yardım parası veriliyor. Başvuruda bulunacak her öğrenci başına ödeme yapılıyor. İşte, yardım parası için başvuru şartları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile diğer kurumlar aracılığıyla başlatılan destek ödemeleri öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Devlet kontrolünde gerçekleştirilen yardımlar özellikle öğrencileri yakından ilgilendiriyor.

Sadece öğrencilerin değil diğer vatandaşlara da yakıt, meslek edinme, doğum ödeneği gibi birçok alanda yardımlar gerçekleştiriliyor. Bu yardımların en önemlileri arasında öğrencilere olan destekler dikkat çekiyor. Bu doğrultuda ise maddi durumu elverişsiz olan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine nakit para desteği sağlanıyor.

Tüm öğrencilere karşılıksız ve geri ödemesiz 1611 lira para yardımı! İşte başvuru şartları ve yeri!

Başvurular Nasıl ve Nereden Yapılır?

2022 yılında gerçekleştirilen öğrenci yardımları ilkokuldan üniversiteye kadar tüm dönemler için gerçekleştiriliyor. Öğrencilere para yardımı başvuruları sadece ihtiyaç sahibi ailelere yapılıyor. Bu destekle beraber ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının okullarına ve eğitimlerine devam etmeleri hedefleniyor.

Bu yapılan desteklerden yararlanabilmek içinde en yakın Kaymakamlıklara bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ve il meclisine okur parası başvuru dilekçesi ile beraber yardıma ihtiyaçları olduklarını beyan eden belgeyle başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Tüm öğrencilere karşılıksız ve geri ödemesiz 1611 lira para yardımı! İşte başvuru şartları ve yeri! - Resim : 2

Başvurular ilgili kurumlar tarafından incelenen ve bu destek ödemelerini almaya hak kazanan öğrencilere takip eden süreç içerisinde ödemeleri gerçekleştiriliyor. Söz konusu yardımları almak için KYK, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SYDV, SGK, VGM, vakıf ve dernekler, ticari kuruluşlar, maddi yardımda bulunan iş insanları ve şirketler üzerinden başvurularını yapabiliyor.

Buna göre KYK bursu, SED yardımı, Şartlı Eğitim Desteği, VGM bursu, özel çocuklara eğitim yardımı, SGK eğitim yardımı, SYDV yardımı, Belediye eğitim burs yardımları, pandemi öğrenci yardımı gibi yardımı gibi ödemeler yapılıyor. Bununla beraberde şehit çocuklarına, harp ve vazife malullerinin çocuklarına özel olarak da birçok öğrenci yardımı ile para ödemesi yapılacağı ifade ediliyor.

Tüm öğrencilere karşılıksız ve geri ödemesiz 1611 lira para yardımı! İşte başvuru şartları ve yeri! ile ilgili etiketler Öğrenci para yardımı burs
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.