TÜBİTAK’tan depremzede öğrenciye destek programı

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve afetten doğrudan etkilenen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıların TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde yer almalarını sağlamak amacıyla BİÇABA-Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Programını çağrıya açtı. İşte detaylar..

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde, afetten doğrudan etkilenen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıların TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde yer almalarını sağlamak amacıyla BİÇABA-Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Programını çağrıya açtı.

TÜBİTAK’tan depremzede öğrenciye destek programı

Kurumdan yapılan açıklamada, “Çağrı kapsamında proje süresi içerisinde olmak koşulu ile öğrenci ve doktora sonrası araştırmacılara verilecek destek süreleri aşağıdaki gibidir.

* Lisans öğrencilerine en fazla 6 ay

* Yüksek lisans (tezli) öğrencilerine en fazla 12 ay

* Doktora öğrencilerine en fazla 24 ay

* Doktora sonrası araştırmacılara en fazla 12 ay

Bu doğrultuda program başvuruları Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi, Öğrenci-Doktora Sonrası Araştırmacı Başvuruları ve Proje Yürütücüsü Değerlendirmesi olmak üzere 3 aşamada aşağıdaki başvuru takvimine göre tamamlanacaktır” denildi.

BİÇABA programının ilk aşama başvuruları olan Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi 13-24 Şubat 2023 tarihleri arasından alınmaya başlanacak. Bu kapsamda TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerde (ARDEB, TEYDEB, BİDEB) görev alan proje yürütücüleri https://ebideb.tubitak.gov.tr  üzerinden “BİÇABA-Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Programı-Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi” programına girerek yürürlükte olan projelerine lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi ve/veya doktora sonrası araştırmacı talebi yapabilecek.

TÜBİTAK’tan depremzede öğrenciye destek programı ile ilgili etiketler deprem Kahramanmaraş TÜBİTAK
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.