TSK'ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu'na Yüksel Taşkın sahip çıktı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'yı hedef alan skandal sözlerine FETÖ güzellemeleri ile bilinen "Kemalizm ırkçılıktır" ifadeleri nedeniyle de Atatürkçü seçmenin tepkisini çeken CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'dan destek geldi.

HDP ve PKK'ya yönelik sözleriyle sık sık gündeme gelen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, katıldığı bir tv programında skandal sözler sarf etmişti. Türk ordusuna iftira atan Tanrıkulu, "TSK,15 köylüyü helikopterden attı. Köyleri yaktı ve bombaladı" diye konuşmuştu.
 

Tanrıkılıu, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız" ifadelerini kullanmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Tanrıkulu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarından soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, skandal sözlerle ilgili, "Bu açıklamaları kabul etmek mümkün değil. Mehmetçiğimize ve ordumuza dil uzatmak kimseye yakışmaz. Kendi partisinin de bir tepki koyması gerekir. Gerekli soruşturma süreci başlamıştır. Bundan sonraki süreç Meclis'in takdirindedir." dedi.
 
DİYARBAKIR BAROSU'NDAN DESTEK

HDP çizgisine yakın olan Sezgin Tanrıkulu'na destek ise Diyarbakır Barosu'ndan geldi. Diyarbakır Barosu sosyal medyadan yaptığı açıklamasında "Önceki dönem Baro Başkanlarımızdan ve Diyarbakır Milletvekili Av. Sezgin Tanrıkulu'na yönelik bir TV programında sarf ettiği sözler nedeniyle eleştiri sınırını aşan ve hedef gösterici saldırıları kınıyoruz. Bu ve benzeri linç kampanyalarının neden olduğu sonuçları en acı şekilde yaşamış bir kurum olarak yetkilileri gerekli tedbirleri almaya ve herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz" şeklinde yazdı.

BİR DESTEK DE YÜKSEL TAŞKIN'DAN

Tanrıkulu'nun skandal sözlerine bir destek de FETÖ savunucusu olan ve "Kemalizm ırçılıktır" sözleri seçmeni tarafından büyük tepki toplayan CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'dan geldi.

SON DAKİKA: TSK'ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu'na Yüksel Taşkın sahip çıktı: Hakaret etmedi, eleştiride bulundu

Taşkın sosyal medya hesabından yatpığı açıklaması ile Tanrıkulu'na sahip çıktı. Taşkın, "Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu" ifadesini kullandı.

KİMYASAL SİLAH İFTİRASINA FEZLEKE HAZIRLANMIŞTI

Bilindiği üzere Tanrıkulu, geçtiğimiz yıl temmuz ayında da terörle mücadele eden TSK'nın kimyasal silah kullandığı yönünde iftira atmış ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tanrıkulu hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla fezleke hazırlamıştı.
 

 

TSK'ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu'na Yüksel Taşkın sahip çıktı ile ilgili etiketler Sezgin Tanrıkulu TSK
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.