Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı: TSK'ya iftira atmıştı...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca; CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı TV programındaki sözleri nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

CHP'nin Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, katıldığı bir TV programında kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iftira atmıştı. Yaşanan olay sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek Tanrıkulu hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Tanrıkulu hakkında dün TV100'de canlı yayına bağlanarak yaptığı yorumlardan dolayı Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde düzenlenen "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve 216. maddesinde düzenlenen "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma açıldı.

 

 

Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı: TSK'ya iftira atmıştı... ile ilgili etiketler Sezgin Tanrıkulu CHP soruşturma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.