Trabzon imsakiye 2024! Trabzon sahur ve iftar vakitleri 2024

Trabzon sahur ve iftar vakitleri açıklandı. Diyanet tarafından Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. İmsakiye araştırması yapanlara il il 2024 Trabzon imsakiyesi yayınlandı. Trabzon sahur ve iftar vakitleri merak ediliyor. 11 Mart tarihi ile 9 Nisan tarihleri arasında müslümanlar dünyanın her yerinde oruç ibadetini yerine getirecekler. 2024 Trabzon imsakiyesini yayınlandı. İşte Trabzon sahur ve iftar vakitleri 2024...

11 Mart ile 9 Nisan tarihleri arasında Ramazan ayı dünya üzerinde tüm müslümanlar tarafından büyük bir sevinç ile karşılanıyor. Trabzon'da Ramazan ayında orucun başlangıç ve bitiş saatleri imsakiye ile duyuruldu. Diyanet'ten Trabzon imsakiye vakitleri yayınlandı. Yayınlanan imsakiyede sahur, iftar ve teravih saatleri yer alıyor. Trabzon imsakiye 2024 Trabzon'da yaşayanlar tarafından merakla araştırılıyor. İşte, Trabzon sahur ve iftar vakitleri 2024...

2024 TRABZON İMSAKİYE | TRABZON SAHUR VAKTİ! TRABZON İFTAR VAKTİ 2024

Trabzon imsakiye 2024! Trabzon sahur ve iftar vakitleri 2024

Trabzon imsakiye 2024! Trabzon sahur ve iftar vakitleri 2024 - Resim : 2 

ORUÇ TUTMAK KİMLER İÇİN FARZDIR?

Oruç tutmak, İslam'ın beş şartından biridir ve aşağıdaki şartları taşıyan Müslümanlar için farzdır:

1. Müslüman olmak: Oruç ibadeti sadece Müslümanlara farzdır. Gayrimüslimlerden oruç tutmaları beklenmez.

2. Akıllı olmak: Akıl baliğ olan, yani ergenlik çağına ulaşmış ve akli melekelerini tam olarak kullanabilen kişiler için oruç farzdır. Akıl hastalarından veya zihinsel engellilerden oruç tutmaları beklenmez.

3. Ergenlik çağına ulaşmış olmak: Ergenlik çağına ulaşmamış çocuklar için oruç farz değildir.

4. Hastalık veya yolculuk gibi bir mazereti olmamak: Hastalık veya yolculuk gibi oruç tutmayı zorlaştıran veya imkansız hale getiren bir mazereti olan kişiler, oruç tutmak zorunda değildirler. Bu kişiler, iyileştikten veya seyahatleri bittikten sonra tutamadıkları günlerin orucunu kaza ederler.

5. Âdet gören veya lohusa olan kadınlar: Âdet gören veya lohusa olan kadınlar oruç tutmazlar. Bu kişiler, Ramazan ayında tutamadıkları günlerin orucunu kaza ederler.

Özetle: Ramazan ayında oruç tutmak, akıllı, baliğ, Müslüman ve herhangi bir mazereti olmayan kişiler için farzdır.

Ek Bilgiler:

  • Oruç tutmak için niyet etmek şarttır.
  • Oruç, imsak vaktinden (tan yerinin ağarması) iftar vaktine (güneşin batması) kadar tutulur.
  • Oruç tutarken yemeden, içmeden ve cinsel ilişkiden kaçınmak gerekir.
  • Oruç bozan durumlar arasında kusmak, bilerek yutkunmak, cinsel ilişkiye girmek ve kasıtlı olarak ağza ilaç veya başka bir şey almak yer alır.
  • Oruç tutamayan kişiler, fidye vermeleri gerekir. Fidye, her gün için belirli bir miktar yoksula yiyecek veya para vermeyi içerir.
  • Ramazan ayının son günü Ramazan Bayramı'dır. Ramazan Bayramı, bir aylık ibadetin ve manevi yükselişin ardından kutlanan bir bayramdır.
Trabzon imsakiye 2024! Trabzon sahur ve iftar vakitleri 2024 ile ilgili etiketler Trabzon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.