Tosun Paşa oyuncuları kimlerdir? Tosun Paşa filmi konusu

Tosun Paşa filmi konusu ve oyuncu kadrosu araştırılıyor. Tosun Paşa filminin konusu nedir?

Kemal Sunal filmi klasiklerinden biri olan Tosun Paşa filmi 1976 yılında komedi filmi olarak vizyona girmiştir. Tosun Paşa filmindeki Tosun Paşa karakteri Ahmet Tosun Paşa'dan esinlendiği bilinmektedir. Merak edenler için Tosun Paşa oyuncuları kimlerdir? Tosun Paşa filmi konusunu ele aldık.

Ünlü yönetmen Kartal Tibet yönetmeliğinde, Ertem Eğilmez yapımcılığında ekran karşısına çıkan Tosun Paşa filmi birçok kişi tarafından sevilerek izlenmektedir. Bu filmi ilk defa izleyecek olanlar ise Tosun Paşa oyuncuları, Tosun Paşa filmi konusu gibi konuları merak etmektedir. Bu bilgileri sizler için hazırladık.

TOSUN PAŞA FİLMİ KONUSU

19. yüzyıl Mısır topraklarında geçen olayı anlatır. Yeşil Vadi İskenderiye'nin en değerli yeri olarak bilinir. Tellioğlu ve Seferoğlu Aileleri bu yeri ele geçirmek için kıyasıya mücadele ederler. Bu mücadele ekrana komedi olarak yansır. Vadinin kime ait olduğuna devlet görevlileri bile karar veremezler. ellioğlu ve Seferoğlu aileleri Yeşil Vadi için öyle bir plan yaparlar ki devlet görevlileri bile bu duruma şaşırır. Dönemin en gözde devlet memuru olan Daver Bey (Mete Sezer)'in kızı Leyla'yı (Müjde Ar) almak planlar yapar. Tellioğulları büyük bir avantaj için evin uşağı olan Şaban'ı (Kemal Sunal) Kahire sarayının en hatırı sayılır ve heybetli paşası olan Tosun Paşa olarak tanıtmasıyla başlar. Tosun Paşa kılığındaki Şaban Tellioğlu ise Lütfü'nün (Şener Şen) yakın arkadaşı gibi davranacak, Yeşil Vadi ve Daver Bey'in kızı Leyla'yı Tellioğullarına kazandıracağına Leyla'ya kendisi aşık olur. Bu durum her şeyi altüst eder. Macera durmadan devam eder ve komedi hiç eksik olmak.

TOSUN PAŞA FİLMİ OYUNCULARI

Kemal Sunal - Şaban / Sahte Tosun Paşa
Müjde Ar - Leyla
Şener Şen - Lütfü
Adile Naşit - Adile
Ayşen Gruda - Zekiye
Bilge Zobu - Merasim Kıtası Kumandanı
Günfer Feray - Tellioğullarının kızı
Zihni Göktay - Ruhi
Ergin Orbey - Vehbi
Oktar Durukan - Hakiki Tosun Paşa
Akil Öztuna - Akil (Tellioğullarının Babası)
İhsan Bilsev - Mülayim
Tuncay Gürel - Bekir (küçük enişte)
Oya Aydonat - Tellioğullarının kızı
Filiz Toprak - Tellioğullarının kızı
Sıtkı Akçatepe - Sıtkı (Seferoğullarının Babası)
Hikmet Gül - Rukiye
Cevdet Arıkan - Suphi
Tevfik Şen - Seferoğlu
Ata Saka - Seferoğlu
Mete Sezer - Daver Bey
Yasemin Esmergül - Dadı
Arap Celal - Çığırtkan
Akif Kilman - Seferoğlu
Ayten Erman - Seferoğlu
Nevin Güler - Seferoğlu

Tosun Paşa oyuncuları kimlerdir? Tosun Paşa filmi konusu ile ilgili etiketler tosun paşa
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.