TOKİ taksitlerine üç ay erteleme; 18 binden fazla TYP kontenjanı açıklaması geldi! İşte son dakika gelişmeleri

Deprem bölgelerine ilişkin kararlar almaya devam eden bakanlıklardan açıklamalar peş peşe geldi. Son açıklamayı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketlerinin ardından depremden yıkım etkisi alan 11 ilde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün bölgeye bir kez daha geldi. Bu kez Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bölgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemeleri sonrasında deprem bölgesi ilan edilen illerde yaşayan vatandaşları ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Deprem sonrasında harekete geçen kamu kurum ve kuruluşları pek çok tedbir amaçlı kararı hayata geçirmişti. Bunlardan biri de dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan Toplum Yararına Programlar (TYP) için tahsis edilen 18 binden fazla kontenjandı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla kullanılacak ve istihdam sağlayacak olan TYP ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hemen ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) gerçekleştirdiği konutlara ilişkin verilen kararları duyurdu.

ERDOĞAN’IN GÜNDEMİNDE TYP VARDI

TYP kapsamında tahsis edilen kadroları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda bölgedeki esnaf ve çiftçilere de seslendi. AFAD Koordinasyon Merkezi’nden konuşan Erdoğan, Hatay’da yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Depremin ülke genelindeki ekonomik faaliyetlere olumsuz etkisini önlemek amacıyla 250 milyarlık Kredi Garanti Fonu paketini 350 milyar liraya yükselttik. İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 20 bin vatandaşımızın hızla istihdamını temin ediyoruz. 20 milyar liralık deprem bölgesi işletme ve yatırım destek paketi hazırladık. Depremde zarar gören çiftçilerimize, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'den kullandıkları Hazine destekli kredilerini 1 yıl tehir etme imkanı getirdik.”

TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİNE ERTELEME GELDİ

TOKİ taksitlerine üç ay erteleme; 18 binden fazla TYP kontenjanı açıklaması geldi! İşte son dakika gelişmeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemindeki bir diğer konu ise TOKİ konutlarına yapılacak olan taksit ödemeleriydi. Ödemelerin üç ay ertelendiğini duyuran Erdoğan, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara şu şekilde seslendi:

“Deprem bölgesindeki şehirlerde TOKİ konutlarının taksit ödemeleri 3 ay ertelendi. Yeni konutlar 4 katı geçmeyecek. Deprem haberini alır almaz, bölgede yürütülecek çalışmalar için hazineden 100 milyar liralık bütçeyi tahsis ettik. Depremde zarar gören her haneye 10'ar bin TL yardım yapıyoruz. Yıkık, yıkılacak, ağır ve orta hasarlı binalarda oturanlara 15'er bin TL taşınma ve 2 bin ile 5 bin lira arasında kira yardımında bulunuyoruz. Vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 100 bin lira nakdi destek sağlıyoruz.”

TOKİ taksitlerine üç ay erteleme; 18 binden fazla TYP kontenjanı açıklaması geldi! İşte son dakika gelişmeleri ile ilgili etiketler deprem TYP TOKİ Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.