TL mevduata kur farkı modeli! Dolarda düşüş kalıcı olacak mı? Zamlar geri alınacak mı?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un bu haftaki yeni bölümünde konuğu SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir oldu. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, döviz kurlarındaki son gelişmelerin yansımalarını canlı yayında Kapalıçarşı'dan anbean aktardı.

Özkan, Bozkurt ve Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün toplanan Kabine sonrası ekonomik tedbirleri açıklamasının ardından günlerdir rekordan rekora koşan doların düşüşünü, Türk lirası mevduatları için yapılan yeni düzenlemenin ayrıntılarını ve gizli faiz artışı iddialarını masaya yatırdı.

"BİLİNÇLİ OLARAK MESELEYİ SPEKÜLASYONA ÇEVİRENLER VE OLUMSUZ ALGI YARATMAYA ÇALIŞANLAR VAR"

Ceyhun Bozkurt, "Çok sayıda soru işaretleri var ama bilinçli olarak meseleyi spekülasyona çevirenler ve olumsuz algı yaratmaya çalışanlar da var. Hala bir belirsizlik var, enflasyon boyutu ve fiyatların güncellenmesi konusunda çağrılar çok önemli.  Esas mesele dengeye oturtmak. Bu Türk lirasının geri dönüşüdür. Hammaddeleri üretip dolara bağlı kalmazsak bu ürüne de olumlu yansır." ifadelerini kullandı.

"ÖRTÜLÜ BİR FAİZ ARTIŞI OLDUĞUNU SÖYLEYENLER VAR. BAZI ALANLARDA VERGİ ARTIŞI GELEBİLİR"

Metehan Demir, "Hala sıkıntılar var, inişler ve çıkışlar fiyat istikrarı açısından çok kritik. Türk lirası mevduatları için yeni düzenlemeye ilişkin açıklamaya yapacağız dedikleri için tekrar düşebilir. Her şey bir netlik kazanmalı, soru işaretleri giderilmeli. En iyisi Norveç kronu diyenler bile var. Olay nerelere geldi, pes artık. Örtülü bir faiz artışı olduğunu söyleyenler var. Bazı alanlarda vergi artışı gelebilir. Nebati'nin  14.00'te yapacağı açıklamalar çok kritik, her kelime dikkatle seçilmeli." şeklinde konuştu.

KAPALIÇARŞI'DA VATANDAŞ DÖVİZ VE ALTIN BOZDURUYOR, ESNAF DÖVİZ ALIYOR

Mevlüt Yüksel, "Vatandaşlar döviz bürolarında sıra kuyruğunda bekliyor. Kapalıçarşı esnafı 'Kurlar sabit değil, çok oynak. Şu an 13.600' olduğunu belirtti. Başka bir esnaf ise 'Şu an hiç döviz alan yok, bozdurmaya geliyorlar. Altın bozduran da çok.' şeklinde konuştu. Diğer bir esnaf ise, 'Esnaflardan döviz almaya gelenler de var' dedi." sözleriyle belirtti.

'Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

TL mevduata kur farkı modeli! Dolarda düşüş kalıcı olacak mı? Zamlar geri alınacak mı? ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt döviz Kapalıçarşı Metehan Demir türk lirası mevduat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.