Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer ne zaman iade edilecek? Bakan Soylu duyurdu...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Arnavutluk'ta yakalanan Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer ile ilgili önemli açıklamalar. Özer'in iade süreci ile ilgili açıklama yapan Soylu, "İki arkadaşımız şu anda Arnavutluk'ta. Arnavutluk'taki mahkeme süreci sonrası iade gerçekleşecek." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in iade sürüceni değerlendirdi.

Bakan Soylu, Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye ne zaman iade edileceğiyle ilgili "Oradaki mahkeme sürecine göre süre belli olacak. İki arkadaşımız orada. Bugüne kadar bize yardımcı olan bir ülke Arnavutluk." dedi.

Bir basın mensubu sorusunda MHP'nin afla ilgili çalışmalar yaptığı iddialarına yer verdi. İçişleri Bakanı Soylu; "Af konusuyla ilgili benim bir bilgim yok. Aile içi şiddetle ilgili değerlendirme toplantısı vardı." dedi. Soylu sözlerine şunları ekledi:

"Biz olayın her tarafına bakıyoruz. Bizim için kanunlar önemli. Hak ve haksızlık önemli. Kanunda yazanları gerçekleştiriyoruz. Keşke kimse suç işlemese böyle bir dünyayı hepimiz isteriz. Dünyanın her yerinde suç işleniyor."

Soylu, özel okul öğretmenlerinin gerçekleştirdiği eylem sonrası çıkan olaylar ile ilgili ise, "Toplumu sivil itaatsizliğe, kargaşa itmeye çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu değil, 100 bin Kılıçdaroğlu gelse bunu başaramaz. Başaramayacaklar, beceremeyecekler. Eski Türkiye artık yok. Bir eylem yapılıyor, bu eylem yasaya uygun mudur, değil midir? Siz kanunsuz bir şey yapabiliyor musunuz? Bir eylemmatik ile karşı karşıyayız. Bu kişi kamuda bir öğretmen değil, velev ki olabilir. Bizim de ekdiğimiz olabilir, biz buna da bakabiliriz. Bu şahıs HDP logosu ve işaret ile sık sık eylemlere katılan kişi. Bu kişiyi polisler gözaltına aldı. Savcı bir vesile ile serbest bırakır. Dün 30 Ağustos'tu. CHP bunu gözden kaçırdı sanırım. Diğer tarafta kortej yürüyordu. Oraya taşabilirdi. Buradan beslenmeye çalışan bir muhalefet var, buradan beslenmeyin." değerlendirmesini yaptı

Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer ne zaman iade edilecek? Bakan Soylu duyurdu... ile ilgili etiketler soylu thodex
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.