TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir? Kaç yaşında? Erdal Alkış ne iş yapıyor?

Erdal Alkış, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Yaptığı açıklamada Alkış, "Türk futbolunun içinde bulunduğu kaotik atmosferden çıkma zamanı gelmiştir." ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamanın ardından Alkış'ın yaşamı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Erdal Alkış kimdir? Kaç yaşında? Erdal Alkış ne iş yapıyor? Ayrıntılar haberimizde...

Erdal Alkış, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı'na aday olacağını açıkladı. Alkış'ın yaptığı yazılı açıklamanın ardından, "Erdal Alkış kimdir? Kaç yaşında? Erdal Alkış ne iş yapıyor?" soruları heyecanla araştırılmaya başlandı. İşte detaylar... 

TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir? Kaç yaşında? Erdal Alkış ne iş yapıyor?

ERDAL ALKIŞ KİMDİR? 

1966 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğan Erdal Alkış, işletme eğitimi almıştır ve erken yaşta iş dünyasına adım atmıştır. İlk şirketini 1986 yılında Kayseri'de kurmuş ve o zamandan beri kendi işini yönetmektedir. Teknoloji, tarım, çevre, futbol yöneticiliği, havaalanı ve liman işletmeciliği ile enerji sektörü ilgi alanları arasındadır.

2002 genel seçimleri ve 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'nin seçim koordinasyonunu bizzat üstlenmiştir. 2002 seçim kampanyasıyla ilgili olarak "İlk 45 Gün" adında bir anı kitabı bulunmaktadır. Ayrıca Türk-Hint İş Konseyi'nin eski başkanıdır ve geçmiş dönemlerde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için resmi olarak aday olmuştur.

Çocukluk hayali, Kafkas Göçü (sürgünü) hakkında bir sinema filmi yapmaktır. Erdal Alkış, Çerkes kökenlidir ve iki çocuk babasıdır. Rusça, İngilizce, Arapça ve Çerkesçe dillerini bilmektedir.

 

TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir? Kaç yaşında? Erdal Alkış ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler Erdal Alkış TFF
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.