Terviye günü nedir, hangi ibadetler yapılır? Terviye günü 2022 ne zaman?

Terviye günü 2022 ne zaman? Terviye günü nedir, hangi ibadetler yapılır? soruları merak edildi. Kurban Bayramı yaklaşırken konu sık sık araştırılmaya başlandı. 8 Temmuz Arefe ve 9-10-11 ve 12 Temmuz'da da Kurban Bayramı idrak edilecek.

Terviye günü hakkında Google üzerinden araştırmalar yapılıyor. Sözlükte terviye, düşünmek, akıl yormak; sulamak, suya kandırmak" gibi çeşitli anlamlara gelmektedir. Zilhicce ayının içerisinde yer alan Terviye günü 2022 ne zaman? Terviye günü nedir, hangi ibadetler yapılır?

TERVİYE GÜNÜ 2022 NE ZAMAN?

Arefe gününden bir önceki güne "Terviye" günü denir.

Terviye günü (Yevm-i Terviye) Zilhicce'nin 8. günüdür. Bu sene Terviye günü Temmuz'un 7'si olan perşembe gününe denk geliyor. Hicri takvimin günleri akşam ile başlar. Yani gece gündüzden önce gelir. Dolayısıyla Terviye gecesi Temmuz ayının 6'sının akşamıdır.

Terviye günü nedir, hangi ibadetler yapılır? Terviye günü 2022 ne zaman?

TERVİYE GÜNÜ NEDİR?

Terviye, sözlük anlamına göre 'düşünmek, akıl yormak; sulamak, suya kandırmak' anlamına gelir.

Terviye "suya kandırmak" veya "gördüğü rüyâ üzerinde düşünmek" demektir. Mina'da su olmadığından, hacılar kendilerini ve hayvanlarını iyice suya kandırdıktan sonra Mekke'den çıktıkları veya Hz. İbrahim gördüğü rüya üzerinde bugün düşündüğü için, bu güne "Terviye günü" denir.

Rivayete göre; Hz. İbrahim, oğlu İsmail'i kurban kesmekle ilgili rüyâsını o gece görmüş, Terviye günü bu rüyâ üzerinde düşünmüş, ertesi Arefe günü bunun sâdık rüya olduğunu anlamış, bayram günü de Hz. İsmail'i kurban etmeye teşebbüs etmiştir.

TERVİYE GÜNÜ HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Peygamber Efendimiz (asm) buyurmuştur ki: "Terviye günü oruç tutan ve günah bir söz söylemeyen Müslüman Cennet'e girer."

Terviye günü oruç tutmanın sevabı büyüktür. Bu günde geçmiş günahlarına tövbe ve istiğfar eden, bütün ehl-i iman için af ve bağışlanma isteyen, ibadetlerin ve duâların kabulünü dileyen ve ümidini kesmeyen mü'minlerin duâları makbul olur.

Allah'ı çok zikretmek. Allah'ın nimetlerinin yekûn teşkil ettiği bu günlerde Allah'ı çok zikretmek sünnettir.

Ramazan Bayramı gecesi, Tevriye gecesi, Arefe gecesi ve Kurban Bayramı gecesi duâların reddedilmeyeceği müjdelenen gecelerdendir.

Terviye günü nedir, hangi ibadetler yapılır? Terviye günü 2022 ne zaman? ile ilgili etiketler Terviye Günü nedir terviye
GÜNÜN VİDEOSU

Bafa Gölü'nde pilotların kurtarılma anına ait görüntüler ortaya çıktı

Aydın Didim ilçesindeki yangına müdahale etmek için Bafa Gölünden su alırken bilinmeyen nedenle kırıma uğrayan Türk Hava Kurumu’na ait CL-125 tipi yangın söndürme uçağında bulunan personelin kurtarılma anları ortaya çıktı.