Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı? Bankalar kaçında açılacak 2024?

Kurban Bayramı yaklaşırken, birçok vatandaş "Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı 2024?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Kurban Bayramı sonrası iki gün daha idari izin kapsamına alındı ve tatil süresi 9 gün oldu. Bu bağlamda 'Bayramda bankalar açık mı?' veya 'Bayramda hangi bankalar açık?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı? Bankalar kaçında açık 2024? İşte, 2024 Kurban Bayramı banka izin günleri!

Kurban Bayramı öncesi birçok kişi "2024 Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı?" sorusunun cevabını merak ediyor. Bayram sonrasındaki iki gün de idari izin kapsamına alınarak tatil süresi toplamda 9 güne çıkarıldı. Bu nedenle, 'Bayramda bankalar çalışıyor mu?' veya 'Bayramda hangi bankalar hizmet veriyor?' gibi sorular sıkça araştırılıyor. Peki, 2024 Kurban Bayramı'nda bankalar hangi günler açık? İşte, 2024 yılı Kurban Bayramı'nda bankaların izin günleri!

Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı? Bankalar kaçında açılacak 2024?

BANKALAR KAÇINDA AÇILACAK 2024?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günü de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz," dedi. Bu açıklama doğrultusunda, kamu kurumları 9 gün boyunca kapalı olacak. 

20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri resmi tatil değil. Bu günler idari izin kapsamında olup, sadece kamu kurumlarını ilgilendiriyor. Dolayısıyla özel sektör çalışanları için bu tarihlerde tatil söz konusu değil.

KURBAN BAYRAMI'NDA BANKALAR AÇIK MI 2024?

İdari izin kamu çalışanlarını kapsadığından, özel sektör bankaları bu kapsama dahil değil. Bankalar, Borsa İstanbul'un çalışma düzenine göre hareket ediyor. Borsa İstanbul açık olduğu sürece bankalar da açık olacak. Ancak, resmi tatil günlerinde (16-19 Haziran) bankalar kapalı olacak.

Kurban Bayramı 2024 Takvimi

  • 15 Haziran Cumartesi: Arefe Günü
  • 16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1. Gün)
  • 17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2. Gün)
  • 18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3. Gün)
  • 19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4. Gün)

 

Bu tarihler arasında bankalar ve diğer kamu kurumları kapalı olacak. Ancak, 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri bankalar açık olacak.

Kurban Bayramı'nda bankalar açık mı? Bankalar kaçında açılacak 2024? ile ilgili etiketler Garanti Bankası Ziraat Bankası İş Bankası Kurban Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

Kocamustafapaşa'da istismar iddiasına baltalı saldırı; adamın motosikletini parçaladı

İstanbul Kocamustafapaşa'da bir baba, kızının "beni istismar ediyor" diye şikayet ettiği adama baltayla saldırdı. Şüpheli olay yerinden kaçarıp canını zor kurtarırken yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı.