Terörist Mazlum Kobani ABD'ye mi gidiyor?

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destekle bilinen ABD ile ilgili skandal bir iddia geldi. Trump döneminde terör örgütüne onlarca TIR silah veren Washington yönetiminin, Biden döneminde de terörist başı Mazlum Abdi'ye vize verilmesi için çalıştığı öne sürüldü.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye'nin terör örgütleri PKK ve YPG'ye karşı mücadelesine rağmen ABD'nin teröre desteği sürüyor. Washington yönetiminin Trump döneminde teröristlere verdiği silah, mühimmat ve eğitim desteğinin Biden döneminde farklı bir şekilde sürdüğü iddia edildi.

SuperHaber’in Washington kulislerinden aldığı bilgilere göre, PKK/YPG'nin öncülüğünde kurulan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) komutanı olarak ilan edilen ve "Mazlum Kobani" kod adıyla bilinen Ferhat Abdi Şahin adlı terörist, ABD'ye ziyarete gitme hazırlığına başladı.

Washington yönetiminin, Şahin'in vize işlemleri için Başkan Biden'ın talimatı ile çalışmalara başladığı öne sürüldü. Şahin'in söz konusu ziyareti, bölgedeki son gelişmeleri ele almak için yapacağı gelen haberler arasında yer alıyor.

Terörist Mazlum Kobani ABD'ye mi gidiyor?

VİZE İÇİN ÖZEL OLARAK İLGİLENİYORLAR

ABD yönetiminin eli kanlı teröristin vize işlemleri için özel olarak çalıştığı ve uygun bir prosedür hazırlandığı iddia edildi.

PYD’li terörist Şahin’in geçtiğimiz yıl da Amerika’ya gidişi için girişimlerde bulunulduğu ancak Türkiye’nin tepkisi nedeni ile bundan vazgeçildiği belirtildi.

TERÖRİST ŞAHİN, ABD İLE İŞBİRLİĞİNDEN BAHSETMİŞTİ!

Amerika’da bu gelişmeler yaşanırken, Suriye'nin kuzeydoğusunu kontrol eden SDG’li Mazlum Kobani kod adlı terörist Şahin, ocak ayında El Arabiya'nın El Hadath televizyonuna verdiği röportajda, "Yeni ABD yönetimiyle SDG arasında ortak bir program hazırlanacağını" söylediği ortaya çıkmıştı.

Şahin konuşmasında ABD yönetiminden kimlerle görüştüğünü ya da nasıl bir program hazırlanacağına dair detay vermemişti. Şahin açıklamadında ”Joe Biden'ın ABD Başkanı seçilmiş olmasının kendisine Suriye krizinin gerçekçi çözümü için daha büyük bir umut verdiğini" söylemişti. Öte yandan Şahin, Rusya ile koordinasyonun da devam ettiğini belirterek, "Washington ve Moskova ile ilişkilerimizde dengeyi sağlamak her zaman zorlu oldu" demişti.

ERDOĞAN:ABD BU ADAMI BİZE TESLİM ETMELİ!”

Mazlum Kobani, Türkiye'nin 2019 yılının ekim ayında SDG kontrolündeki bölgeye başlattığı Barış Pınarı Harekatı sırasında sıkça gündeme gelen bir isimdi. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın harekât ve sonrasında yaşanan süreçte Kobani'ye birkaç kez teşekkür etmesi, hem Trump hem de bölgedeki ABD'li komutanların kendisiyle görüşmesi, Ankara'da büyük tepkiyle karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o günlerdeki bir konuşmasında ”Amerika bu adamı bize teslim etmeli" şeklinde açıklama yapmıştı.

Terörist Mazlum Kobani ABD'ye mi gidiyor? ile ilgili etiketler Mazlum Kobani PYD PKK ABD Vize SDG Joe Biden ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.