Televizyon gazeteciliğinde bir dönem sona erdi ABD'li efsane sunucu Bernard Shaw hayatını kaybetti

Televizyon gazeteciliğinde büyük bir değişimin öncülerinden olan ve CNN'in kuruluşundan itibaren 20 yıl aralıksız görev yapan Bernard Shaw hayatını kaybetti. Shaw, görev yaptığı dönemde televizyonlar son dakika haberciliğinde önemli atılımların önünü açmış ve bir çok tarihi gelişmeyi yerinde takip etmişti.

ABD'li yayın kuruluşu CNN'nin ilk baş sunucusu olan ve 20 yıldan fazla süre son dakika gelişmelerinin yayınlanmasına yardımcısı olan efsane televizyon gazetecisi Bernard Shaw 82 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllar CNN'de görev yapan ABD'li gazeteci 1989'da Çin'deki Tiananmen Meydanı'nda meydana gelen isyanı, 1991'de ise ABD'nin Irak'ı ilk işgali olan "Çöl fırtınası harekatını" canlı yayınlarla izleyenlere aktarmıştı.

Televizyon gazeteciliğinde bir dönem sona erdi ABD'li efsane sunucu Bernard Shaw hayatını kaybetti

CNN CEO'su Chris Licht yaptığı açıklamada kanalın ilk yayına başladığında Shaw'ın Washington muhabiri olduğunun altını çizerek tecrübeli gazetecinin 20 yıl boyunca bir çok tarihi gelişmeyi izleyenlere aktardığını vurguladı. CNN CEO'su Licht, Shaw'ın emekli olmasından sonra ise CNN ailesinin bir üyesi olmaya devam ettiğini belirterek, hayatını kaybeden efsane gazetecinin ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Televizyon gazeteciliğinde bir dönem sona erdi ABD'li efsane sunucu Bernard Shaw hayatını kaybetti - Resim : 2

CNN'in 1 Haziran 1980'deki ilk yayınından itibaren 20 sene boyunca aralıksız görev yapan Bernard Shaw, son dakika haberlerini akıcı bir şekilde aktararak o dönem yeni gelişen 24 saat haber yayıncılığında önemli bir eşiğin geçilmesini sağlamıştı. Shaw'ın sunduğu son dakika gelişmeleri arasında dönemin ABD'de başkanı Ronald Regan'a yönelik suikast girişimi de vardı. 1989'da Çin'deki Tiananmen Meydanı'ndaki gösteriler ve ABD'nin Irak'ı 1991 yılındaki ilk işgal girişimi de Shaw'ın yerinde aktardığı önemli tarihi olaylar arasında yer alıyor. Sahaw 20 yıl görev yaptığı CNN'den 2001 yılında emekli olarak kariyerine son vermişti.

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Televizyon gazeteciliğinde bir dönem sona erdi ABD'li efsane sunucu Bernard Shaw hayatını kaybetti ile ilgili etiketler CNN gazeteci vefat bernard shaw sunucu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.