Teleskop sorusu, Google’a sadece dakikalar içerisinde 100 milyar dolar kaybettirdi! İşte nedeni

Google’ın ChatGPT ile rekabet etmesi için hazırladığı Bard isimli yapay zeka sohbet robotu, bekleneni veremedi. Robotun bir soruya yanlış cevap vermesi, Google’ın milyar dolarlar kaybetmesine neden oldu. İşte detaylar…

Teknolojinin gelişmelerinden yararlanarak yaratılmış olan ChatGPT, son zamanların en çok konuşulan uygulamalarından biri oldu. Bir sohbet robotu olarak işleyen ChatGPT’in yapay zekası pek çok tartışmaya da yol açmıştı. Google’ın ChatGPT’e rakip olması için ürettiği Bard ise, beklentinin çok altında kaldı. Bunun üzerinde Google’dan geçtiğimiz gün Bard’a ilişkin bir açıklama geldi.

Google’a ait şirketlerden biri olan Alphabet tarafından hayata geçirilen Bard’ın tanıtım videosu, resmen kaos yarattı. Tüm dünyadan teknoloji kullanıcılarının yorumlar yağdırdığı Bard’ın tanıtım fragmanında kendisine sorulan bir soruyu yanıtlamadığı fark edildi. Bunun üzerine Google milyar dolarlar kaybederken; teknoloji kullanıcıları ChatGPT’in daha iyi olduğu konusunda şu an için hemfikir olduklarını bildirdi. Bu gelişmelerin ardından Google’dan bir açıklama geldi.

BARD, YANLIŞ CEVAP VERDİ

Teleskop sorusu, Google’a sadece dakikalar içerisinde 100 milyar dolar kaybettirdi! İşte nedeni

Google’ın çatı şirketi olan Alphabet’in 7 Şubat 2023 tarihinde tanıttığı Bard isimli yapay zeka sohbet robotu, ChatGPT ile rekabetin yanından bile geçemedi. Bard’ın tanıtım videosunda yer alan; “James Webb Uzay Teleskobunun keşifleriyle ilgili 9 yaşındaki birine ne söylenebilir?” sorusuna çok yanlış bir yanıt vermesinin ardından sosyal medya kullanıcıları Google’ı eleştiri yağmuruna tuttu.

Bard’ın verdiği, “Teleskobun güneş sistemi dışından ilk fotoğrafları çektiği” yanıtını hatalı bulan sosyal medya kullanıcıları, tanıtım videosunun yayınlandığından bu yana tepki göstermekten geri durmadı. Tepkilerin üzerine Google’dan da bir açıklama geldi.

GOOGLE’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bard’ın yanlış cevap vermesinin ardından tüm sosyal medyanın tartışmaya başladığı Google’ın yapay zeka sohbet robotu, çıkış şirketi olan Alphabet’e ise 100 milyar dolar kaybettirdi. Google’dan bu konuda bir açıklama gelirken, ünlü şirket, “Bu hafta Güvenilir Test Kullanıcısı programıyla başlatılan titiz bir test süreci gerçekleştirilecek” diyerek, hatayı kabul etti.

Açıklamaların devamında, “Bard'ın yanıtlarının gerçek dünya bilgisinde kalite, güvenlik ve kapsamlılık açısından yüksek bir çıtayı karşıladığından emin olmak için dış geri bildirimleri kendi iç testlerimizle birleştireceğiz” ifadelerini kullanan Google, kullanıcı testlerinin yanı sıra uygulama testlerinde de artışa gidecek gibi duruyor.

Teleskop sorusu, Google’a sadece dakikalar içerisinde 100 milyar dolar kaybettirdi! İşte nedeni ile ilgili etiketler Google robot yapay zeka
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.