TCK 316. madde nedir? Türk Ceza Kanunu 316. madde ne demek?

TCK’nın 316. maddesi kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında 104 emekli amiralin gece yarısında yayımladıkları skandal bildiri hakkında savcılık tarafından bir açıklama geldi. Peki, TCK 316. madde nedir?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çok tartışılan bildirinin bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılması için güvenlik birimleriyle koordinasyon halinde kapsamlı bir soruşturma başlattı.

104 emekli amiralin hazırladığı bildiriye ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada önemli ayrıntılar ortaya çıktı. TCK’nın 316. maddesi kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında, bildirinin hazırlanmasına öncülük eden kişilerin tespit edildiği belirtildi.

TCK 316. MADDE NEDİR?

MADDE 316. - (1) Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçlardan herhangi birini elverişli vasıtalarla işlemek üzere iki veya daha fazla kişi, maddî olgularla belirlenen bir biçimde anlaşırlarsa, suçların ağırlık derecesine göre üç yıldan oniki yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Amaçlanan suç işlenmeden veya anlaşma dolayısıyla soruşturmaya başlanmadan önce bu ittifaktan çekilenlere ceza verilmez.  

TCK 316. madde nedir? Türk Ceza Kanunu 316. madde ne demek? ile ilgili etiketler türk ceza kanunu tck 316. madde