TCG Anadolu, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ne zaman teslim edilecek?

TCG Anadolu gemisi için teslim tarih verildi. Ayrıca, Türk Deniz Kuvvetleri'nin Mavi Vatan'daki kolu olacak MİLGEM projesi kapsamında, yeni gemiler için de sözleşme imzalandı. Peki TCG Anadolu'nun Türk Deniz Kuvvetleri'ne ne zaman teslim edilecek? İşte TCG Anadolu'nun Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edileceği o tarih...

Türkiyenin en büyük yüzen kalesi olarak nitelendirilen TCG Anadolu gemisi için teslim tarihi verildi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir TCG Anadolu'nun Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edileceği o merak edilen tarihi açıkladı. 

TCG ANADOLU GEMİSİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

TCG Anadolu tam donanımlı 8 helikopteri bünyesinde barındırabilecek bir kapasiteye sahip. Ayrıca kıtalararası veya uzun görevlere çıkabilecek donanıma sahip olan geminin 12 derecelik eğimli rampası bulunuyor. Bu rampa aracılığıyla insansız hava araçlarının gemi içinde kalması planlanırken toplamda 1400 personeli taşıyabiliyor. Bu özelliklerin yanı sıra TCG Anadolu, içinde ameliyathane, diş tedavi üniteleri ve yoğun bakım ile enfeksiyon odalarının da bulunduğu en az 30 yatak kapasiteli askeri hastaneye de sahip.

TCG Anadolu, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ne zaman teslim edilecek?

TCG ANADOLU, TÜRK DENİZ KUVVETLERİNE NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Türkiye'nin ilk amfibik gemisinin inşaasında sona gelindi. İnşa sonrası, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, geminin Türk Deniz Kuvvetleri'ne Pazartesi günü teslim edileceğini söyleyerek konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

"Kablosundan vanasına kadar çok sayıda aklınızın alamayacağız kadar sistem var. Pazartesi günü TCG Anadolu Gemisi'ni deniz kuvvetlerine teslim töreni yapacağız.

Bu projelerle yerli savunma sanayini kalkındırmakla kalmıyoruz, ülkemize korkunç maddi kazanımlar sağlıyoruz. Böyle iddialı rakamlarla proje yaptıklarında yurt dışına ihraç oranları ortaya çıktığında oradaki marjlarını artırabiliyorlar.

Mavi Vatan'da güçlü olarak sürdürebilir. Mavi Vatan'daki gücümüz yerli milli gemilerimiz olacaktır.

Deniz filomuzu yenilemeye geliştirmeye devam edeceğiz. MİLGEM'ler yeni bir adım. İ sınıfı fırtateyni göreceğiz. İnsansız deniz araçlarımızın teslimatlarını göreceğiz. Bu arada Proje hızı açısından da 36 ay iddialı bir süre dedik.

Meseleye iddialı başladığımızın göstergesi olarak da icra komitesinden 4 ay sonra sözleşmeyi imzalamak da savunma sanayinde yeni moda geçtiğimizin işareti. Dünya üzerinde ihracat anlamında çok iddialı olacağız."

TCG Anadolu, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ne zaman teslim edilecek? ile ilgili etiketler TCG Anadolu Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.