TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Bahçeli'ni '50+1' çıkışına ilk yorum: "Cumhur İttifakı'nda sıkıntıya yol açmaz."

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "50+1" çıkışıyla ilgili olarak Cumhur İttifakı'nda sıkıntıya yol açmaz." ifadelerini kullandı. Kurtulmuş ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon olabileceğini de dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı "Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil." açıklamasında bulunmuş ve bir revizyon yapılabileceğinin mesajını vermişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli ise 50+1 sistemine sahip çıkan bir açıklama yapmıştı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bu açıklama sonrasında 'Cumhur İttifakı'nda problem yaşanır mı?' sorusuna cevap verdi.

"50+1 ÇIKIŞI BİR SIKINTIYA YOL AÇMAZ"

Gazetecilerin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 çıkışının Cumhur İttifakı'nda herhangi bir sıkıntıya yol açabilir mi?" sorusuna da cevap veren Meclis Başkanı, herhangi bir sıkıntıya yol açmayacağının belirtti. Kurtulmuş,  Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin arasında saygılı bir ilişkinin yürütüldüğünü kaydederek "Bizim baştan beri söylediğimiz bir pazarlık ittifakı değil, bir ilke ittifakı olarak bugünlere geldi." dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin açıklamalarında, sistemin kendi içerisinde beş yıllık uygulamalar çerçevesinde revizyonlar olabileceğini de belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Bahçeli'ni '50+1' çıkışına ilk yorum: "Cumhur İttifakı'nda sıkıntıya yol açmaz." ile ilgili etiketler Numan Kurtulmuş Cumhur İttifakı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.