Tavuk Wellington tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Tavuk Wellington tarifi nasıl yapılır ve Malzemeleri nelerdir sorusu sorulmaya başlandı. Bugün Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan enfes Tavuk Wellington tarifini sizler için araştırdık. İşte, en iyi Tavuk Wellington tarifi…

Tavuk Wellington tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? 1960’larda İngilizler tarafından yapılmaya başlanan Tavuk Wellington orijinal tarifinde et ile yapılmaktadır. Son zamanlar ünlü şef Gordon Ramsay ile tekrardan popüler olan bu yemek tarifinin nasıl yapıldığı ve malzemelerini sizler için derledik.

Tavuk Wellington Malzemeleri

-1 adet piliç bonfile

-4 adet chanterel mantarı,

-4 adet istiridye mantarı,

-4 adet porçini mantarı

-4 adet kestane mantarı

-Yarım kahve fincanı zeytinyağı

-2 çorba kaşığı soğan

-2 diş sarmısak

-1 adet milföy hamuru

-1 adet yumurtanın sarısı

-Tuz,

-karabiber

Morel sos için:

-5 adet morel mantarı

-Yarım su bardağı demi glass sos

Servis için:

-Sebze garnitür

Gelinim Mutfakta Tavuk Wellington

Tavuk Wellington Tarifi Nasıl Yapılır

Morel sos için, morel mantarlarını dilimleyin. Demi glass sos ile kaynatın. Piliç bonfileyi tuz ve karabiberle tatlandırıp, yapışmaz yüzeyli kızgın tavada kızartın. Mantarları dilimleyin. Zeytinyağında, ince kıyılmış sarmısak ve soğanla birlikte soteleyin. Mantarlı karışımı bonfilenin içine yayın. Bonfileyi rulo biçiminde sarıp, üzerini milföy hamuru ile kaplayın. Yumurta sarısını hamurun üzerine sürün.

 

Tavuk Wellington tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta tavuk wellington tarifi nasıl yapılır? malzemeleri neler tavuk wellington
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.