Tam Ölçüsünde Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi! Var Mı Bu Şekilde Deneyen! İlk Siz Olun

Pirinç pilavı, çoğu kadının tane tane dökülmesini hayal ederek yaptığı; zaman zaman hayal kırıklığı yaşadığı olmazsa olmaz yemeklerdendir. Menünüzde et yemeklerinin yanında, sulu yemeklerinizle birlikte ya da köfte, nugget tarzı aperatiflerle tüketebilirsiniz.

Pirinç pilavı, çoğu kadının tane tane dökülmesini hayal ederek yaptığı; zaman zaman hayal kırıklığı yaşadığı olmazsa olmaz yemeklerdendir. Menünüzde et yemeklerinin yanında, sulu yemeklerinizle birlikte ya da köfte, nugget tarzı aperatiflerle tüketebilirsiniz.

4-6 Kişilik Bir Pirinç Pilavı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • İsteğe göre arpa veya tel şehriye

 

Pirinçlerin tane tane ayrılması için öncesinde üstünü kapatacak şekilde ılık su içinde bekletmelisiniz. Tuzu da bu aşamada koyabilirsiniz. Şehriyelerinizin yanmaması için başlangıçta ocağın altını kısık tutmanız tavsiye edilir.

Tam Ölçüsünde Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi! Var Mı Bu Şekilde Deneyen! İlk Siz Olun

Yapılışı

İlk olarak pirinçlerinizi derin bir kaba alıp bolca suyla yıkayın. Yıkama işi bittikten sonra uygun bir kaba alıp üstünü kapatacak kadar ılık suyu ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra 20 dakika bekletin. Sonrasında, nişastası gidene ve çıkan su berraklaşana kadar iyice yıkayın ve süzün.

Tereyağınızı erittiğiniz tencerede dilediğiniz kadar şehriyenizi birkaç dakika rengi koyulaşana kadar kavurun. Şehriyelerin rengi koyulaştıktan sonra süzülmüş pirincinizi de tencereye ekleyin ve birkaç dakika şehriyelerle birlikte pirincinizi kavurun. Pirinçler tane tane dökülmeye başladığında pirinciniz yeterince kavrulmuş demektir.

Pirinçleriniz ve şehriyeleriniz kavrulduktan sonra sıcak suyunuzu tencereye ekleyin. (Dilerseniz et suyu ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz.) Sıcak suyunuzu ekledikten sonra tuzunuzu da ekleyip tencerenizin kapağını kapatın. Başlangıçta yüksek ateşte pişmeye bırakın.

Pilavın üzeri göz göz olduğunda yani suyu çekildiğinde ocağınızı kısık ateşe alın, pirinçler yumuşayıp su iyice çekilene kadar pişirmeye devam edin.

Pilavınız piştikten sonra ocaktan alın, üstüne özel bez sererek kapağı kapatın. 10-15 dakika beklettikten sonra pilavınız sunuma hazırdır.

Tam Ölçüsünde Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi! Var Mı Bu Şekilde Deneyen! İlk Siz Olun - Resim : 2

Püf Noktalar

Baldo pirinç ya da pirinç pilavı kullanın. Servis aşamasına kadar pilavınızı karıştırmayın. Pirinçleri süzerken suyun berrak olmasına dikkat edin. Şehriyeleri yakmamaya özen gösterin, çünkü pirinçle birlikte pişmeye devam edecekler.

Tam Ölçüsünde Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi! Var Mı Bu Şekilde Deneyen! İlk Siz Olun ile ilgili etiketler Pilav
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.