Taliban'dan 'Havaya ateş etmeyin' uyarısı: Kurşun harcamaya hakkın yok

Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin ardından ülkedeki radikallerin silahlı kutlamaları sürerken Taliban'dan ilginç bir uyarı geldi. Taliban tarafından yapılan açıklamada, havaya ateş edilmemesi istendi. Sebebi ise halkın zarar görme ihtimali değil, 'kimsenin kurşun harcamaya hakkının olmaması'.

Taliban'ın Pençşir Vadisi hariç Afganistan'ın kontrolünü ele geçirirken Afganistan sancılı bir sürece giriyor. 

Taliban'ın 'militan grubu' olmaktan 'işlevsel bir hükümet' olmaya doğru organik olmayan evrimi, ilginç açıklamaların gelmesine sebep oluyor. 

Taliban yanlısı şahısların ağır makineli tüfeklere varan silahlarla havaya ateş açarak günlerdir kutlama yaptığı Kabil, Kandahar gibi şehirlerde kutlama yaptığı görüntülere yansımıştı.

'KİMSENİN KURŞUN HARCAMAYA HAKKI YOK'

Taliban, yayınladığı açıklamasında 'Kabil'de ve ülke genelinde kutlama yaparken havaya ateş açmayın, bunun yerine Allah’a şükredin. Kimsenin silah ve mühimmatları boşa harcamaya hakkı yok. Mermilerin sivillere zarar verme olasılığı da yüksek. Bu yüzden gereksiz yere ateş etmeyin!' ifadelerine yer verdi. 

Taliban, insanlar ölmesin diye değil, kurşun harcanmasın diye havaya ateş etmeyi yasakladı.

 

 

Kaynak: Mehmet Akif Ersoy

Taliban'dan 'Havaya ateş etmeyin' uyarısı: Kurşun harcamaya hakkın yok ile ilgili etiketler Afganistan Taliban silah Kurşun havaya Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.