Süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası için gerekli malzemeler neler? Süt helvası tarifi!

MasterChef Türkiye, lezzet dolu bir yolculuğa devam ediyor. Süt helvasıyla büyük bir sürpriz yaparak izleyicileri ve yarışmacıları büyüledi. Dışı fırın sütlaç gibi kabuk bağlamış, içi ise o kadar yumuşacık ki, adeta bir lezzet şölenine dönüşen Bursa süt helvası, programın son bölümlerindeki unutulmaz anılardan biri oldu. Peki, Süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası için gerekli malzemeler neler? Süt helvası tarifi!

MasterChef Türkiye'nin son bölümünde ortaya çıkan bu eşsiz lezzetin sırrı, unun tereyağında kavrulduktan sonra süt ile buluşmasıyla ortaya çıkıyor. Bu özel tatlı, özellikle Bursa mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Peki,  Süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası için gerekli malzemeler neler? Süt helvası tarifi! İşte detaylar...

Süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası için gerekli malzemeler neler? Süt helvası tarifi!

SÜT HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELER?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 paket vanilya

 

SÜT HELVASI TARİFİ!

  1. İlk adım olarak, bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alın ve tereyağı eriyene kadar ısıtın.

  2. Eriyen tereyağının üzerine yarım su bardağı unu ekleyin ve un rengi hafifçe dönene kadar yaklaşık 2-3 dakika boyunca kavurun. Unun yanmamasına dikkat edin.

  3. Kavrulan unun üzerine yavaşça 2.5 su bardağı sütü ekleyin ve sürekli olarak karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar pişirin.

  4. Toz şekeri ilave edin ve karıştırarak eritin. Son olarak vanilya ekleyin ve karışımı ocaktan alın.

  5. Karışımı borcama aktarın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürebilir.

  6. Fırından çıkan süt helvasını oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.

  7. Dilerseniz üzerini fındık veya antep fıstığı gibi çerezlerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası için gerekli malzemeler neler? Süt helvası tarifi! ile ilgili etiketler MasterChef
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.