Süresiz nafaka kalkıyor mu, ne zaman kalkacak? (2023 SON DURUM)

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Nafaka düzenlemesi, toplumun büyük bir ilgiyle takip ettiği ve tartıştığı konular arasında yer alıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son dakika açıklamalarıyla nafaka konusundaki yeni düzenlemelere dair bazı önemli ipuçları verdi. Bu açıklamaların ardından vatandaşlar, süresiz nafakanın kalkıp kalkmayacağı ve kimlerin nafaka alamayacağı gibi konuları yakından araştırmaya başladı. Peki, Süresiz nafaka kalkıyor mu, ne zaman kalkacak? (2023 NAFAKA SON DURUM)

Nafaka düzenlemesi uzun süredir merak edilen ve araştırılan bir konu başlığı olmaya devam ediyor. Son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları sonrasında konu hakkında bazı bilgiler geldi. Peki, Süresiz nafaka kalkıyor mu, ne zaman kalkacak? Detaylar haberimizde...

Süresiz nafaka kalkıyor mu, ne zaman kalkacak? (2023 SON DURUM)

SÜRESİZ NAFAKA KALKIYOR MU?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, nafaka düzenlemesi konusundaki önemli adımlardan bahsetti. Tunç, "1 gün evli kalıp onlarca yıl nafaka ödeyen kişiler var. Ancak kadınları da mağdur etmeyecek bir dengeyi sağlamamız gerekiyor. Bu dengeleri gözeterek bir tasarı hazırlayacağız. Bu düzenleme Meclis'in yeni döneminde gündeme gelecek." şeklinde konuştu.

Nafaka düzenlemesi hakkında çalışmalar devam etse de süresiz nafakanın kalkıp kalkmayacağı henüz belli değil.

SÜRESİZ NAFAKA NE ZAMAN KALKACAK?

Türk Ceza Kanunu'nun 2005 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlatan Bakan Tunç, aile ile ilgili düzenlemelerin aileyi sapkın akımlardan korumayı amaçladığını belirtti. Aile kavramının toplumun temelini oluşturduğunu vurgulayan Tunç, kadın ile erkeğin eşitliğine dayanan ve sadece kadın ile erkek arasında gerçekleşen evliliğe dair prensiplerin yeni anayasa ile güvence altına alınacağını ifade etti.

Süresiz nafaka düzenlemesiyle ilgili kesin bilgilerin Meclis'in yeni döneminde tartışılacağı belirtilirken, bu düzenlemelerin hangi kriterlere göre yapılacağı ve kimlerin nafaka alamayacağı gibi konular da detaylı bir şekilde ele alınacak.

Süresiz nafaka veya nafaka düzenlemesine ait detaylar önümüzdeki zamanlarda belli olacak.

Süresiz nafaka kalkıyor mu, ne zaman kalkacak? (2023 SON DURUM) ile ilgili etiketler Nafaka Ücreti Adalet Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.