Oy kaybının sebepleri 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı'na sunulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta düzenlenecek il başkanları toplantısında il başkanlarının oy kaybına yönelik raporu sonrası yeni adımlar atması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı önümüzdeki günlerde yoğun bir mesai bekliyor. Erdoğan’ın hafta başında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesi bekleniyor. Erdoğan ve Özel, geçtiğimiz hafta TBMM’de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir sohbet gerçekleştirip, randevulaşmıştı. Görüşmenin Beştepe’de gerçekleşmesi öngörülüyor.

BAZI MYK ÜYELERİ GÖREVDEN ALINACAK

Bir yandan da 31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının nedenleri araştırılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda yarın AK Parti Genel Merkezinde MYK’ya başkanlık edecek. AK Parti kulislerinde konuşulan bilgilere göre bazı MYK üyeleri bu toplantıda görevden alınacak. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre seçimin faturası yavaş yavaş kesilmeye başlanacak. Değişim yavaş ve emin adımlarla gerçekleştirilecek.

DEVLET BAHÇELİ İLE BULUŞACAK

Diğer taraftan, Erdoğan’ın bu ay içerisinde ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşmesi bekleniyor. İki lider en son ocak ayında bir araya gelmişti. Görüşme seçim sonrası ilk görüşme olması hasebiyle büyük önem arz ediyor. İki lider seçim sonuçlarını istişare edecek ve oy kaybının nedenleri hakkında fikir alışverişinde bulunacak.

RAPOR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNULACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta ise il başkanlarıyla buluşacak. Detaylı bir seçim analizinin yapılmasının öngörüldüğü toplantıda, Erdoğan’ın değişime yönelik dikkat çekici mesajlar vermesi bekleniyor. İl başkanlarının oy kaybına yönelik hazırladıkları raporları ve saha araştırmalarını Erdoğan’a sunacak. Toplantıda il başkanları neden oy kaybı yaşandığına yönelik kendi görüşlerini de belirtecek. Erdoğan il başkanları toplantısından bir hafta sonra ise 22 Mayıs’ta MKYK’yı toplayacak. Toplantıda kongre sürecinin netlik kazanması bekleniyor.

Oy kaybının sebepleri 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı'na sunulacak ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Devlet Bahçeli
GÜNÜN VİDEOSU

İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler: Osmanlı, Yunanlara zulmetmişti...

Tahran Kitap Fuarı'nı ziyaret eden İran'ın "dini" lideri Hamaney'in, eline aldığı bir kitap sonrası yaptığı konuşma büyük tepki çekti. "Bu, Yunanlılar tarafından Türklere karşı yazılmıştır." diyen Hamaney'in "Osmanlı Türkleri tarafından Rumlara yapılan zulmü çok güçlü ve güzel bir şekilde anlatıyor." sözleri gündem oldu.