Süleymancılar, cemaati kime karşı kışkırtıyor?

Sözde İslam'a hizmet için yola çıkan Süleymancılar cemaati Müslümanlar arasına fitne tohumları ekmeye devam ediyor. Cemaat son olarak bastırdığı takvim ile daha önce gerçekleştirdiği kanunsuz ve hukuksuz işlemler dolayısıyla uygulanan yaptırımlara öfke kustu. Takipçilerini devlete karşı kışkırtmaktan geri durmadı!

Alihan Kuriş'in tartışmalı liderliğinde faaliyetlerini sürdüren Süleymancılar cemaatinin devlete karşı cephe almasının arkasında yatan sebepler 2007 yılına uzanıyor.

Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Camii bahçesindeki Süleymancılar cemaatine ait 3 katlı Büyük Piyale Kur'an Kursu ve Okul Talebelerine Yardım Derneği binası, 2007 yılında belediye ekiplerince yıkıldı.

Yıkım kararı, İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün yapının kaçak olduğunu tespiti nedeniyle alındı.

Cemaat mensuplarının güvenlik güçlerine direniş göstermesi nedeniyle gergin geçen yıkım çalışması sırasında yıkımı engellemeye çalışanlar ile polis ekipleri arasında tansiyon sık sık yükseldi.

Olaylı yıkımda binayı terk etmeyen kurs görevlileri, polisin biber gazı sıkarak yaptığı müdahale ile tahliye edildi.

Süleymancılar, cemaati kime karşı kışkırtıyor?

"AK PARTİ KUR'AN KURSU YIKTIRDI" ALGISI...

Yıkımın ardından Süleymancılar cemaati, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye kin ve nefret beslemeye başladı ve olayı çarptırarak "AK Parti Kur'an Kursu yıktırıyor" şeklinde manipülasyonlara tevessül etti.

Süleymancılar cemaati kanunsuz girişimlerinden geri adım atmamakta da ısrar etti. Müslümanlara yakışmayan tavırlar sergilemeye devam eden cemaat üyeleri yıllar sonra bu kez kaçak bir öğrenci yurdu ile gündeme geldi.

Bu kez takvimler 31 Ekim 2019'u gösteriyordu... Süleymancılar cemaatinin yine kaçak olarak inşa ettiği, İstanbul Kağıthane'deki Sadabad öğrenci yurdu hakkında, binanın riskli olduğu ve Hazine arazisi üzerine kaçak olarak inşa edildiği gerekçesiyle yıkım kararı alındı.

Ancak Süleymancılar cemaati üyeleri yine direniş göstererek, yıkımı engellemeye çalıştı. Yurt binasının içinde toplanan Süleymancıların kapıyı açmaması üzerine kapı balyozla kırılarak içeri girildi. Polis ekipleri, direnen kalabalığa biber gazıyla müdahalede bulundu.

Vatandaşların bölgeden uzaklaştırılmasının ardından 5 katlı yurt binasının iş makinesiyle yıkıldı. Yıkımın ardından Süleymancılar Cemaati'nin tartışmalı lideri Alihan Kuriş liderliğindeki cemaat üyeleri yine yanlış ve aldatıcı bilgiler ile "AK Parti öğrenci yurdu yıktı" algısı yaratmak için çaba gösterdi.

Süleymancılar, cemaati kime karşı kışkırtıyor? - Resim : 2

SÜLEYMANCILAR YÖNETİMİNİN KİNİNİN SEBEBİ NE?

Ancak bu manipülasyonlara en önemli yanıt Süleymancılar cemaatinin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan'ın torunu Fatih Süleyman Denizolgun'dan geldi.

Kağıthane’de yıkılan yurt binasıyla ilgili açıklama yapan Denizolgun, Alihan Kuriş liderliğindeki cemaat üyelerini eleştirdiği mesajında, çarpıtma söylemlere tepki göstererek şu ifadeleri kullandı;

"Süleymanlı cemaatimizin ve bazı idarecileri bu binanın çürük olduğunu bildikleri için ve ne kadar uzatırsa uzatsınlar, eninde sonunda mahkeme kararıyla yıkılacağını çok iyi bildikleri için, yıkılan binanın yan parselinde yeni bir yurt inşa ediyorlar. Yeni yapı olarak yapıyorlar. Ve şu anda faal, orası da hazine arazisiydi, belediye, devlet diğer bina kesinkes yıkılacağı için, bu araziyi satın almanız için kolaylık sağlıyor ve yeni yurt binasının yapılması, açılması için her türlü kolaylığı sağlayıp, tüm izinleri veriyor. Mescit yıkmak, cami, kurs yıkmak isteyen bir zihniyet bu kadar kolaylığı sağlar mı? Hemen yan parselinde buna izin verir mi? Bu kadar hakikatlerin ters yüz edilmesi hangi saiklerle yapılmaktadır? Bütün gerçekleri cemaatimizin tabanından saklandığı gibi, yanlış şekilde tahrik, kin, nefret tohumları ekilmektedir. Bunun vebali size yeter de artar."

KİN VE NEFRET TOHUMLARI EKMEYE DEVAM EDİYORLAR!

Ancak tüm bu uyarılara karşın, Alihan Kuriş'in lideri olduğu Süleymancılar cemaati yönetiminin, cemaat tabanı ile devleti karşı karşıya getirmek için çaba göstermeye devam ettiği gözlendi.

Bunun son örneğini de bir takvim gözler önüne serdi. Cemaat tarafından hazırlanan ve sempatizanlarına dağıtılan bir takvimde, kaçak olduğu için yıkılan söz konusu Kur'an kursu ve öğrenci yurdunun yıkım tarihlerine ve bir yıkım fotoğrafına yer verilerek, "Tarih unutmayacak" notu düşüldü.

Süleymancılar, cemaati kime karşı kışkırtıyor? - Resim : 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Süleymancılar, cemaati kime karşı kışkırtıyor? ile ilgili etiketler AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan cemaat Kuran kursu öğrenci yurt süleyman hilmi tunahan alihan kuriş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.