Suat Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu?

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Suat Kılıç, Yeniden Refah Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasıyla merak konusu oldu. Peki, Suat Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? İşte, Suat Kılıç'ın hayatı ve biyografisi hakkında merak edilen ayrıntılar...

Siyaset gündeminde yorumlarıyla ve analizleriyle dikkatleri çeken Suat Kılıç, REFA Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.Peki, Suat Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? İşte, Suat Kılıç'ın hayatı...

Suat Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu?

SUAT KILIÇ KİMDİR?

Suat Kılıç, 23 Temmuz 1972'de Samsun'da doğdu. Samsun 19 Mayıs Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Avukatlık stajını Ankara Barosu'nda tamamladı. Avukat, gazeteci ve yazar kimliklerine sahip. Kanal 7, NTV ve Kanal D'de çalışmıştır.

Siyasete 22. dönemde Samsun milletvekili olarak adım attı. 23. ve 24. dönemlerde de Samsun milletvekilliği görevini sürdürdü. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. TBMM Başkanlık Divanı, Anayasa Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nde görev aldı.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 61. T.C. Hükümeti'nde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevlendirildi. Kurucu bakanlık süresince, merkez ve taşra teşkilatını yapılandırdı. 81 ilimizde spor tesisleri ve üniversite yurtları ile gençlik ve spor projelerinde önemli atılımlar gerçekleştirdi.

Üç dönem TBMM'de bulunan Kılıç'ın 3 Kasım 2002 seçimleri ile başlayan milletvekilliği görev süresi 7 Haziran 2015 seçimleri ile sona erdi. Suat Kılıç, evli ve üç çocuk babasıdır.

Suat Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? ile ilgili etiketler Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeniden Refah Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

İran’da yas günü! Reisi için cenaze töreni düzenleniyor.... İşte ilk görüntüler!

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için Tebriz'de cenaze töreni başladı.