Sosyal Hizmetlerden başvuran herkese 70 bin TL'ye kadar nakit para yardımı! İşte başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara "Sosyal yardım programları" çerçevesinde pek çok alanda nakdi destek veriyor. Diğer taraftan, oturulamayacak derecede eski eve sahip olan vatandaşlara 70 bin TL'ye varan yardım yapılacağı da açıklandı. İşte başvuru şartları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi desteğe ihtiyacı olan pek çok vatandaşın yanında olmaya devam ediyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım destekleri programları çerçevesinden gıda, barınma, doğum ve terör yardımına kadar pek çok alanda vatandaşlara destek veriyor.

70 BİN TL'YE VARAN YARDIM

Diğer taraftan, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardım çerçevesinde ihtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında  25.000.-TL, prefabrik ev yapımlarında 40.000.-TL, betonarme ev yapımlarında 70.000 TL’ye kadar destek veriliyor.

Sosyal Hizmetlerden başvuran herkese 70 bin TL'ye kadar nakit para yardımı! İşte başvuru şartları

Tüm bunlara ek olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gıda, yakacak, askerlik, doğum gibi pek çok alanda yardım sağlanıyor. İşte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım projeleri...

 

Sosyal Hizmetlerden başvuran herkese 70 bin TL'ye kadar nakit para yardımı! İşte başvuru şartları - Resim : 2

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılıyor. Aile Destek Programı başvurusu bu platformda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işlemleri arasında yer alıyor. Öte yandan e-Devlet uygulamasını kullanmayanlar ise Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları üzerinden Aile Destek Programı başvurusu yapabilecek.

Sosyal Hizmetlerden başvuran herkese 70 bin TL'ye kadar nakit para yardımı! İşte başvuru şartları - Resim : 3

Sosyal Hizmetlerden başvuran herkese 70 bin TL'ye kadar nakit para yardımı! İşte başvuru şartları - Resim : 4

Türkiye Aile Destek Programından yoksul ya da başkaca dezavantajları bulunan gruplar yararlanacak. Aile Destek Programı ile ekstra bir dezavantaja gerek kalmaksızın, sosyoekomomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlar desteklenecek.

Sosyal Hizmetlerden başvuran herkese 70 bin TL'ye kadar nakit para yardımı! İşte başvuru şartları - Resim : 5

Sosyal Hizmetlerden başvuran herkese 70 bin TL'ye kadar nakit para yardımı! İşte başvuru şartları - Resim : 6

Devlet tarafından sunulan destek ödemeleri arasında ayrıca işe başlama yardımları da yer alıyor. Söz konusu yardım, 3294 sayılı Kanun kapsamında düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerdeki vatandaşlara yönelik veriliyor. 

Sosyal Hizmetlerden başvuran herkese 70 bin TL'ye kadar nakit para yardımı! İşte başvuru şartları - Resim : 7

Ancak bu hanelerde yer alanlardan 18-55 yaş arasında olan, SYDV’nin “çalışabilir” olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım hak sahiplerine veriliyor. Hak sahipleri işe başladıktan sonra 60 gün içinde bu yardımdan yararlanabiliyor. Söz konusu yardımlar asgari ücret üzerinden oranlanarak, 1 kereye mahsus olmak üzere 1.668 TL olarak veriliyor.

Sosyal Hizmetlerden başvuran herkese 70 bin TL'ye kadar nakit para yardımı! İşte başvuru şartları - Resim : 8

 

Sosyal Hizmetlerden başvuran herkese 70 bin TL'ye kadar nakit para yardımı! İşte başvuru şartları ile ilgili etiketler aile ve sosyal hizmetler bakanlığı gıda yardımı barınma yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.