Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Ne iş yapıyor?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ettikten sonra yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir merakla eklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca oldu. Yeni kabinenin açıklanması ile birlikte herkes kabinede yer alan isimleri araştırmaya başladı. Vatandaşlar yaşamını merak ediyor. Herkes hayatını araştırmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Yeni kabineye giren Fahrettin Koca ne iş yapıyo

Yeni sistemin 1. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'nin öğrenmek için can attığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.
Düzenlemeden geçerek yeni halleri ile listede yer alan bakanlıklar ve isimleri en çok aranan konular arasında yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Ne iş yapıyor? Bu soruların yanıtlarına bu haberden ulaşabilirsiniz.

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin ederek yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak resmen görevine başladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Yeni kabinede; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu.

Yeni kabine şu isimlerden oluştu:
Cumhurbaşkanı: Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay
Adalet Bakanı: Abdulhamit Gül
İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu
Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar
Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk
Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Murat Kurum
Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy
Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Kasapoğlu
Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk
Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli
Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank
Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekcan

DR. FAHRETTİN KOCA KİMDİR?
Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın' (TESA) Kurucu Başkanı lan Dr. Fahrettin Koca, vakıf aracılığı ile 1197 yılında Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi'ni kurdu.
1997’de kurulan Medipol,hastanesi güçlü sağlık kadrosu ve kullandığı en ileri tıp teknolojisi ile tüm dallarda sağlık hizmeti vermektedir. Medipol Hastanesi TESA tarafından kurulmuştur.Vakıf ayrıca Medipol Üniversitesi kurucusudur. TESA vakfın kurucu başkanı Dr. Fahrettin Koca'dır. TESA vakfı yönetim kurulu üyeleri arasında şu isimler yer almaktadır:
Prof. Dr. Naci Karacaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı
Prof. Dr. Fahri Ovalı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Dr. Filiz Arslan Genel Sekreter
Dr. Tuncay Aksoy
Özer Koca

İŞTE İLK CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİNDE YER ALACAK İSİMLER

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: FUAT OKTAY

ADALET BAKANI: ABDULHAMİT GÜL

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI: MURAT KURUM

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI: FATİH DÖNMEZ

DIŞİŞLERİ BAKANI: MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

ÇALIŞMA, SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANI: ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK

GENÇLİK VE SPOR BAKANI: MEHMET KASAPOĞLU

HAZİNE VE MALİYE BAKANI: BERAT ALBAYRAK

İÇİŞLERİ BAKANI: SÜLEYMAN SOYLU

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI: MEHMET ERSOY

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ZİYA SELÇUK

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: HULUSİ AKAR

SAĞLIK BAKANI: FAHRETTİN KOCA

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI: MUSTAFA VARANK

TARIM VE ORMAN BAKANI: BEKİR PAKDEMİRLİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ZİYA SELÇUK

TİCARET BAKANI: RUHSAR PEKCAN

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI: MEHMET CAHİT TURAN

SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, ülkedeki tüm sağlık işlerinden sorumlu olan bakanlıktır.

GÖREVLERİ
Toplumun hayatını beden,ruhen ve sosyal bakımdan tam iyilik hâli içinde sürdürmesini sağlamak için fert ve toplum sağlığını korumak ve bu amaçla ülkeyi kapsayan plan ve programlar yapmak, uygulamak ve uygulatmak, her türlü tedbiri almak, gerekli teşkilatı kurmak ve kurdurmak,
Bulaşıcı, salgın ve sosyal hastalıklarla savaşarak koruyucu,tedavi edici hekimlik ve rehabilitasyon hizmetlerini yapmak,
Anne ve çocuk sağlığının korunması ve aile planlaması hizmetlerini sunmak
İlaç, ve psikotrop maddelerin üretim ve tüketimini her safhada kontrol ve denetlemek; farmasötik ve tıbbi madde ve müstahzar üreten yerlerin,dağıtım yerlerinin açılış ve çalışmalarını esaslara bağlamak, denetlemek,
Gerekli aşı, serum,kan ürünleri ve ilaçların üretimini yapmak, yaptırmak ve gerekirse ithalini sağlamak.
Temel sorumluluk Sağlık Bakanlığına ait olmak üzere Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı ve mahalli idarelerle iş birliği suretiyle gıda maddelerinin ve bunları üreten yerlerin sağlık açısından kontrol hizmetlerini yürütmek,
Mahalli idareler ilgili diğer kuruluşlarla iş birliği suretiyle çevre sağlığını ilgilendiren gerekli tedbirleri almak ve aldırmak,
Bulaşıcı, salgın insan hastalıklarına karşı kara hudut kapıları, deniz ve hava limanlarında koruyucu sağlık tedbirlerini almak,
Kanser, verem ve savaş hizmetlerini yürütmek ve bu alanda hizmet veren kurum ve kuruluşların çalışmalarının koordinasyonunu ve denetimini sağlamak,
Bu görevlerin yerine getirilmesi için gerekli tesisleri kurmak ve işletmek, meslek personelini yetiştirmek,
Sağlık hizmetleriyle ilgili olarak milletlerarası ve yurt içindeki kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde bulunmak.

Bağlı Birimler
Merkez Teşkilatı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
1. Hukuk Müşaviri
İç Denetim Birimi Başkanı
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı
Denetim Hizmetleri Başkanı
Strateji Geliştirme Başkanı
Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü
Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü
Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü
Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Kadir
Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü
Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı
Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü
Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı

Taşra Teşkilatı
İl Sağlık Müdürlükleri

Sürekli Kurullar / Bağlı Kuruluşlar
Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK)
Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu


BAKANLIK SAYISI 26'DAN 16'YA İNDİRİLİYOR
Yeni modele göre, etkin bir koordinasyon için bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürülecek. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişecek.

Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı" adıyla yeni bir çatı altında birleştirilecek.

Oluşturulacak yeni bakanlık, aileyi merkeze alan, her evden en az bir çalışanın olduğu yeni istihdam modeli ile daha mutlu insan ve toplum için hizmet verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı ise "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı" adıyla birleştirilecek. Yeni oluşturulacak bakanlığın amacı, yüksek teknoloji ile küresel ve prestijli markalar üreterek yapay zekada öncü, akıllı teknolojilerde lider, bilgiyi üretmede merkez bir ülke hedefi olacak.

İhracatın 500 milyar dolara yükseltilmesi ve İstanbul'un dünyanın finans merkezi olması hedefiyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı da "Ticaret Bakanlığı" adı altında birleştirilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise "Tarım ve Orman Bakanlığı" çatısı altında bir araya gelecek. Yeni bakanlık, orman arazilerinin korunarak yedi bölge, dört iklimde, her tarlanın sulandığı, yılda iki ürünün alındığı, tarımda çeşitliliğin ve verimliliğin zirveye ulaştığı, teşviklerin artarak sürdüğü, yemyeşil bir Türkiye hedefi için çalışacak.

Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı da birleştirilerek, "Dışişleri Bakanlığı" çatısı altında dış politikada daha etkili, uluslararası gelişmelerde daha etkin rol oynayacak.

BAKANLIKLAR BİRLEŞİYOR, İSİMLER DEĞİŞİYOR
AK Parti göreve geldiğinde 37 olan bakanlık sayısı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 16'ya inecek. Böylece kademeler azalacak, karar alım süreçleri hızlanacak.

Yeni sistemle birlikte kabinede köklü değişiklikler olacak. Birleştirilen bakanlıklar yeni bir isimle yapılandırılırken, bazı bakanlıkların ise isimleri değişecek.

Bu arada ekonomi alanında 6 olan ilgili bakanlık sayısı 3'e inecek. Bu kapsamda, 16 yılda 3 kattan fazla artan milli geliri vizyon projelerle, ekonomik canlılık, istihdam, bilgi ve toplumsal fayda üreterek yeniden katlama hedefiyle oluşturulan sistemde ekonomi yönetimi sadeleşecek.

Başbakan Yardımcılığına bağlı Hazine Müsteşarlığı yeni yapılanmada Maliye Bakanlığı çatısı altında olacak. Maliye Bakanlığının adı ise "Hazine ve Maliye Bakanlığı" olarak değiştirilecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının adı ise "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı" olacak.

İŞTE YENİ SİSTEMDEKİ BAKANLIKLARIN İSİMLERİ:
"Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı."

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir? Ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir ne iş yapıyor