Sodalı börek nasıl yapılır?

Lezzetiyle damat çatlatan çıtır çıtır bir börek tarifiyle karşınızdayız. Herkes börek yaparken çıtır olsun içi yumuşacık olsun ister. Ama çoğunlukla sonuç hüsranla son bulur. Sizin için güzel bir sodalı börek tarifi bulduk. Bu börek hem çıtır çıtır oluyor hem de içinin yumuşaklığıyla enfes bir lezzet sunuyor. Siz de artık misafirleriniz için mükemmel böreği kusursuz yapacaksınız.

Artık birçok tarifi internetten bulup yapıyoruz. Ama önemli olan tarif sizin lezzetlerinizle tutacak mı? Uygun tarifi bulmak denemeden anlaşılmıyor kimi zaman ama bizim vereceğimiz tariflerden denenmeden burada sizinle paylaşmıyoruz. Püf noktalarını sizinle gizlemeden paylaşacağız. Evet şimdi sizde Sodalı börek nasıl yapılır? diyorsanız dikkatlice yazımızı okuyun ve hiçbir ayrıntıyı kaçırmayın bizden söylemesi.

Sodalı börek tarifi malzemeleri

Evet yazımızda da bahsettiğimiz gibi çıtır çıtır böreğin püf noktaları vardır. Bizde sizin için araştırdık ve en uygun pratik tarifi bulduk. Şimdi dikkatlice malzemeleri not alıp hemen temin edelim. Sodalı börek Tarifi şimdi sizlerle sakın kaçırmayın. 

  • 5 adet yufka

 

Sosu için:

1 adet yumurtanın tamamı 1 yumurtanın beyazı sosa sarısı üzeri için gerekli

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet maden suyu
  • 1 bardak süt
  • 1 adet kabartma tozu

İç harcı: 

  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Malzemelerimiz bu kadar şimdi bu enfes tarifin yapımına geçebiliriz. Bütün malzemeleri temin ettiyseniz işte sodalı börek yapımı sizlerle. 

Sodalı börek Yapımı 

Malzemelerimiz hazırsa eğer şimdi öncelikle iç harcını hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.

Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce sirkeli suyla yıkayalım. Bütün çamuru akana kadar iyice yıkayalım. Ispanak bildiğiniz üzere çok fazla yıkanması gereken bir sebzedir. Güzelce ıspanakları yıkadıktan sonra soğanlarımızı güzelce küp küp yemeklik doğrayalım. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağımızı alıyoruz. Üzerine soğanlarımızı atıyoruz pembeleşene kadar kavuruyoruz. 1 tatlı kaşığı biber salçamızı atıyoruz salçamızı da kavurduktan sonra 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biberimizi ve tuzumuzu ekliyoruz. Ispanaklarımızı güzelce doğrayıp içine pişirdiğimiz harcı koyup güzelce karıştırıyoruz ve iç harcımız hazır. Soğumaya bırakıyoruz bu arada sosun yapımına geçelim. Derin bir kaba 1 adet yumurtamızı 1 bardak sütümüz 1 bardak yağımızı kabartma tozumuzu koyup güzelce çırpıyoruz. Pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Dikdörtgen borcamımızı alıp tabanını güzelce yağlıyoruz. Bir adet yufkamızı alıyoruz tepsimize yayıyoruz. Üstüne hazırladığımız sostan her yerine yedirecek kadar yayıyoruz. Üzerine bir adet yufka daha koyuyoruz. Tekrar sosumuzu yayıyoruz. Ve iç harcımızın yarısını ekliyoruz boşluk kalmayacak şekilde yayıyoruz. Bir adet yufka daha koyuyoruz. Tekrar sosumuzu yayıyoruz. Ve üzerine tekrar bir yufka daha koyuyoruz. Sonra tekrar sosumuzu yayıyoruz. Harcımızın diğer yarısını boşluk kalmayacak şekilde tekrar yayıyoruz. Ve üzerine tekrar yufka koyuyoruz. Kalan sosumuzu da yayıp son yufkamızı da ekliyoruz. Böreğimizi dilimlere ayırıp yumurtamızı sürüyoruz. Üzerine sodamızı döküyoruz. Ve çörek otumuzu da döküyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz. Üzerine ve altı kızarana kadar güzelce pişiriyoruz. Ve çıtır çıtır böreğimiz hazır afiyet olsun.

Sodalı börek kalori

Şimdi gelelim bu kadar lezzetli böreğin kalorisine. Börek çörek hamur işi her zaman fazlasıyla içerdiği karbonhidrattan dolayı kalorisi yüksektir. 1 dilim sodalı börek 185 kaloridir. Diyette olanlar için üzgünüm ama kararında yemekte de fayda var. Biz tarifimizi verdik kararı da size bıraktır. Şimdiden afiyet olsun.

 

Sodalı börek nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Yemek Sodalı börek nasıl yapılır? tarif malzemeleri kalori
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.