Sır dolu kazadan ilk bilgiler geldi: Afganistan'da düşen Rus uçağından kurtulanlar var!

Afganistan'da teknik bir arıza sonucu düşen Falcon 10 model uçaktan 4 kişinin sağ kurtulduğu öğrenildi. Rus basını, uçağın görevini ve içinde bulunanların kimliklerini açıkladı.

Hindistan'dan kalkan ve Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden Falcon 10 tipi uçak, dün Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan bölgesine düştü.

Hindistan'ın sanılan fakat daha sonra Rusya'nın olduğu öğrenilen uçağın, Rus Havacılık İdaresi'nden yapılan açıklamada Özbekistan üzerinden Moskova'ya hareket ettiği sırada dün akşam saatlerinde Afganistan üzerinde radardan kaybolduğu belirtildi. Açıklamada, Rusya'ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı uçakta 4’ü mürettebat 6 kişinin bulunduğu belirtildi. Fas tescilli uçağın üretim yılının ise 1978 olduğu söylendi.

KAZADAN 4 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTULDU

Afganistan Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, arama-kurtarma ekipleri tarafından uçağın enkazının Badakhshan vilayetindeki Kuf Ab ilçesinin Aruz Koh bölgesinde bulunduğu belirtilerek, pilot dahil 4 kişinin kazadan sağ kurtulduğu aktarıldı. Açıklamada, bölgede arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, uçağın enkazının bulunduğu bölgeye dair görüntü paylaşıldı. Uçakta olduğu belirtilen diğer 2 kişinin ise sağlık durumu henüz bilinmiyor.

Sır dolu kazadan ilk bilgiler geldi: Afganistan'da düşen Rus uçağından kurtulanlar var!

TAYLAND'DAN HASTA TAŞIYORDU

Rus basınında yer alan haberlerde, uçağın Tayland'ın Pattaya kentindeki Utapao Havalimanı'ndan havalandığı belirtilerek, Hindistan ve Özbekistan üzerinden Rusya’nın başkenti Moskova'ya Rus bir hastayı taşıdığı aktarıldı. Rus basını ayrıca uçaktaki kişilerin ünlü işadamı Anatoly Evsyukova ve eşi Anna Evsyukova olduğunu yazdı. Anna Tayland tatilinde ciddi derece hastalandığı için tedavisine Rusya'da devam etmek istemişti ancak kaza nedeniyle eşiyle beraber olay yerinde yaşamını yitirdi.

Sır dolu kazadan ilk bilgiler geldi: Afganistan'da düşen Rus uçağından kurtulanlar var! ile ilgili etiketler Afganistan uçak Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.