Sinan Genim kimdir, nereli, kaç yaşında, eserleri neler, ne iş yapıyor?

2023 Kültür Sanat Büyük Ödülleri sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla 'Mimar' ödülünü alan Sinan Genim'in kim olduğu merak konusu oldu. Bu çerçevede, 'Sinan Genim kim?' veya 'Sinan Genim eserleri neler?' gibi sorular araştırılıyor. Peki, Sinan Genim kimdir, nereli, kaç yaşında, eserleri neler, ne iş yapıyor? İşte, Sinan Genim hakkında araştırılan ayrıntılar...

2023 Kültür Sanat Büyük Ödülleri'nde, 'Mimar' dalında ödüle layık görülen Sinan Genim, şimdi birçok kişinin merak konusu haline geldi. ' Sinan Genim kimdir?' ya da ' Sinan Genim eserleri neler?' gibi sorular, bu bağlamda yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sinan Genim'in hayatı, kökeni, yaşı, eserleri ve mesleği hakkındaki detaylar arama motorlarında detaylıca araştırılmaya başlandı. Peki, Sinan Genim kimdir, nereli, kaç yaşında, eserleri neler, ne iş yapıyor? İşte detaylar...

Sinan Genim kimdir, nereli, kaç yaşında, eserleri neler, ne iş yapıyor?

SİNAN GENİM KİMDİR?

Türk mimar ve siyasetçi Sinan Genim, 1945 yılında Kuzguncuk, Üsküdar'da doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu'nda lisans eğitimini tamamlayan Genim, Ankara Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi'nde rölöve ve restorasyon bölümünde yüksek lisans yaparak restorasyon uzmanı oldu. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatları Kürsüsü'nde "Fethinden Lâle Devrine Kadar İstanbul’un İskânı, İskân Özellikleri ve Mesken Tipleri" teziyle edebiyat doktoru unvanını aldı.

Mimarlık alanındaki uzmanlığını İstanbul Üniversitesi, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaparak pekiştiren Genim, birçok konut ve kurumsal projenin yanı sıra restorasyon çalışmalarına da imza attı. Ayrıca, Perge, Antalya, Patara, Alanya Kalesi ve Osmanlı Sivil Mimarisi adlı belgeselleri hazırlayarak sunuculuğunu üstlendi.

1994 yılında gerçekleştirdiği Sevgi - Erdoğan Gönül Evi projesi ile Yapı Dalı Koruma-Yaşatma Başarı Ulusal Mimarlık Ödülü'ne layık görülen Sinan Genim, 2006 yılında "Konstantiniyye'den İstanbul'a XIX. Yüzyıl Ortalarından XX. Yüzyıla Boğaziçi'nin Rumeli Yakası Fotoğrafları" kitabını hazırlayarak eserine bir yenisini ekledi.

Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı Yönetim Kurulu başkanlığı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Danışma Kurulu üyeliği gibi önemli görevler üstlenen Genim, hâlen İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve İstanbul III Numaralı Koruma Bölge Kurulu başkanlığını sürdürmektedir.

Siyasi kariyerine de damgasını vuran Sinan Genim, 1989-2009 yılları arasında Beşiktaş Belediyesi'nde, 1994-1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğinde, 1999-2004 yılları arasında Beşiktaş Belediye Meclisi başkanlığında görev aldı. Ayrıca, 2009 Belediye seçimlerinde AK Parti Kadıköy belediye başkanı adayı olarak seçimlere katıldı.

Sinan Genim kimdir, nereli, kaç yaşında, eserleri neler, ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler mimar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.