Sıhhatler olsun mu, saatler olsun mu? Hangisi doğru?

Sıhhatler olsun mu, saatler olsun mu sorusunun yanıtı haberimizde. Gündelik hayatta kullandığımız ancak nasıl yazıldığı konusunda ikilemde kaldığımız cümleler vardır. Kalıplaşmıştır. Peki, saatler olsun da bunlardan biri mi?

Sıhhatler olsun mu, saatler olsun mu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Tıraş olana, banyodan çıkana “saatler olsun” denir. Peki, neden saatler olsun?

SIHHATLER OLSUN MU, SAATLER OLSUN MU?

ürkçe son derece zengin bir dil. Ancak bu dili doğru kullanmak için çokça okumak şart. Yoksa kulaktan dolma yanlış onca kelime ya da cümleyle karşı karşıya kalırsınız. Anadolu’nun neresine giderseniz gidin tıraş olan, banyodan çıkan herkese ‘saatler olsun’ denir. Peki, ama neden? Bu sorunun cevabını hiç düşündünüz mü? Banyo ve saatin ne ilgisi olabilir ki? Bu nokta dikkatinizi çektiyse kalıplaşmış bu cümlenin yanlış olduğunu fark edeceksiniz. Aslında söylenmek istenen “sıhhatler olsun” demektir. Ancak bu söyleyiş yanlış aktarılarak “saatler olsun” şekline dönmüş.

Sıhhat ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre sıhhat; sağlık ve esenlik anlamında kullanılmaktadır.

Sıhhatler olsun mu, saatler olsun mu? Hangisi doğru? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu sıhhatler olsun
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.