Şifa kaynağı olan bu bitkiyi, İbni Sina, yüzyıllar öncesinden önerdi: Kuzukulağı pek çok soruna çözüm sunuyor…

Doğadaki bitkiler arasında bazıları faydaları ile öne çıkıyor. Bu bitkilerden biri kuzukulağı oluyor. Kuzukulağının sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Kuzukulağının mideye ve beyne pek çok faydası bulunuyor. Bu faydalar…

Bitkiler, sağladıkları şifalar sayesinde hastalıklara çözüm oluyor. Şifa kaynağı olan bitkiler arasında kuzukulağı da yer alıyor. Kuzukulağının çok sayıda faydası bulunuyor. Bu faydalı bitki İbni Sina tarafından önerilen reçeteler arasında da yer alıyor. İbni Sina bu bitkiyi beyni çalıştırıyor ve mide için fayda sağlıyor şeklinde anlatıyor.

Sağlık açısından faydası bol olan kuzukulağı tezgâhlarda yerini yavaş yavaş almaya başladı. Yeşillik satan kişilerin tezgâhlarında görebileceğiniz kuzukulağının mayhoş bir tadı bulunuyor. Bu tat nedeniyle bu bitkinin müdavimleri olduğu gibi yemekten çekinenler de olabiliyor. Kuzukulağını tek başına yiyemeyenlerin salataya eklemesi de mümkün oluyor.

A, B VE C VİTAMİNİ AÇISINDAN ZENGİN BİR İÇERİĞİ BULUNUYOR

Kuzukulağı A, B ve C vitamini açısından zengin bir içeriğe sahip olarak biliniyor. İçerisinde aynı zamanda demir ve fosfor gibi bileşenler de bulunuyor. Elazığ’ın Palu ilçesi, kuzukulağı yetiştiriciliği yapan yerler arasında bulunuyor.

İlçede Nisan ve Haziran ayları arasında çıkan kuzukulağı, özenle toplanıyor. Bölgede tadından dolayı kuzukulağına tırşık da deniliyor. Kuzukulağının salatası yapılabiliyor. Aynı zamanda pişirerek de bu bitkiyi tüketenler bulunuyor.

PİŞİRİLİP SUYU SÜZÜLÜRSE BEYNE FAYDA SAĞLIYOR

Şifa kaynağı olan bu bitkiyi, İbni Sina, yüzyıllar öncesinden önerdi: Kuzukulağı pek çok soruna çözüm sunuyor…

Ünlü bilginlerden İbni Sina, yaşadığı dönemde kuzukulağının faydalarından eserlerinde bahsediyor. İbni Sina’ya göre kuzukulağını pişirdikten sonra suyunu süzerek tüketmek beynin çalışmasına yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra bu besinin beyne de pek çok faydası bulunuyor.

Kuzukulağını Palu halkı, sabahın erken saatlerinde toplamaya başlıyor. Bu faydalı bitki, kilosu 35-40 liradan alıcı buluyor. Kuzukulağının faydalarını bilenler ve tadını sevenler, bu bitkiyi tüketmek için pazarlara koşuyor. Kuzukulağını düzenli olarak tükettiğiniz takdirde faydalarını görmek mümkün oluyor.

Kuzukulağını tüketmeden önce bol suda yıkamak gerekiyor. Bir süre karbonatlı ve sirkeli suda bekletmek de üzerinde oluşan ilaç kalıntılarının ya da zararlı mikroorganizmaların giderilmesi noktasında fayda sağlıyor.

Şifa kaynağı olan bu bitkiyi, İbni Sina, yüzyıllar öncesinden önerdi: Kuzukulağı pek çok soruna çözüm sunuyor… ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.