Et yiyen bakteri vakaları en yüksek seviyede! 48 saat içinde morga sokuyor!

Japonya'da "et yiyen" olarak bilinen bakterinin neden olduğu ve potansiyel olarak ölümcül kabul edilen Streptokokal Toksik Şok Sendromu (STSS) vakalarının sayısı, şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaştı.

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIID) tarafından yapılan açıklamada, bu yılın Haziran ayı başı itibarıyla STSS vakalarının sayısının 977'ye ulaştığı belirtildi. Geçen yılın aynı döneminde ise bu sayı 941 olarak kaydedilmişti. Böylece, 1999'dan bu yana tutulan kayıtlar içerisinde en yüksek rakama ulaşılmış oldu.

Et yiyen bakteri vakaları en yüksek seviyede! 48 saat içinde morga sokuyor!

VAKALAR, TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞTI

Hastalığın, genellikle boğaz ağrısıyla ilişkilendirilen "streptokok pyogenes" bakterisinden kaynaklandığı, ancak ilerleyen safhalarda uzuv nekrozuna ve çoklu organ yetmezliğine yol açabileceği bildirildi. Enfeksiyon vakalarının özellikle başkent Tokyo'yu da kapsayan Kanto bölgesinde artış gösterdiği ifade edildi.

2023 baharından bu yana, Covid-19 tedbirlerinin gevşetilmesiyle birlikte vaka sayısındaki artış dikkat çekiyor ve yetkililer endişelerini dile getiriyor.

Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanı Takemi Keizo, NIID'in açıklamasına atıfta bulunarak, temel enfeksiyon önlemlerinin uygulanmasının önemine vurgu yaptı ve "Enfeksiyon eğilimlerini izlemeye devam etmemiz gerekiyor" dedi.

Tokyo Kadınlar Tıp Üniversitesi'nden Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Kikuçi Ken, özellikle ayak yaralarının streptokokal bakteriyel enfeksiyona karşı hassas olduğunu belirtti. Kabarcık ve ayak mantarı gibi küçük yaraların bakterinin giriş noktası olabileceğini ifade eden Kikuçi, yaşlı hastalarda enfeksiyonun 48 saat içinde ölüme yol açabileceğine dikkat çekti. Yüksek ateş ve yaraların hızla şişmesi gibi belirtiler görüldüğünde derhal tıbbi yardım alınması gerektiğini vurguladı.

Mie Ulusal Hastanesi Başkanı Taniguçi Kiyosu, bakterinin vücuda girmesinin dramatik sonuçlara yol açabileceğini belirterek, yaraların dezenfekte edilmesi ve el yıkama gibi hijyen önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Çoğunlukla 30 yaş civarındaki bireylerde görülen bu "et yiyen" bakterinin neden olduğu STSS, potansiyel olarak ölümcül bir hastalık olarak tanımlanıyor. Sağlık yetkilileri ve uzmanlar, hastalığın yayılmasını önlemek için enfeksiyon kontrol önlemlerinin titizlikle uygulanması gerektiğini belirtiyor.

Et yiyen bakteri vakaları en yüksek seviyede! 48 saat içinde morga sokuyor! ile ilgili etiketler Et Yiyen Bakteri
GÜNÜN VİDEOSU

Beşiktaş kongresi güne damga vurdu: Galatasaray'a küfürlü tezahürat!

Süper Lig'de yarın oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesi gerilim tırmanmaya devam ediyor. Siyah-Beyazlılar'ın mali genel kurulunda Sarı-Kırmızılılar’a yapılan küfürlü tezahürat güne adeta damgasını vurdu.