Sevgiliyi yanaktan öpmek orucu bozar mı? Eşler öpüşünce oruç bozulur mu?

Mübarek Ramazan ayı için artık geri sayım başladı. İslam dünyası Ramazan ayının feyiz ve bereketinden yararlanabilmek adına ibadetlerine daha dikkat ediyor. Bu ayda en çok merak edilen konu ise oruç bozan şeyler. Ramazan ayında genç çiftler yanaktan öpmenin oruç bozabileceği konusunda endişeli olabiliyor. Mübarek ayda eşler öpüşürse oruç bozulur mu?

Yanaktan öpmek orucu bozar mı, eşler öpüşürse oruç bozulur mu Ramazan ayında en çok merak edilen konular arasında. 11 ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte çiftler, flörtler ve eşler öpüşülürse oruç bozulur mu sorusuna yanıt arıyor.

Oruçlu olan kimsenin orucu bozan şeyler konusunda hassasiyet göstermesi gerekir.  Hatta şüpheli durumlarda bile bundan kaçınmaları tavsiye edilir. Ancak öpüşmenin orucu bozup bozmayacağı konusunda endişeli olunabiliyor. Peki Yanaktan öpmek orucu bozar mı?

YANAKTAN ÖPMEK ORUCU BOZAR MI?

 Orucun temel unsuru, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar. Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır.

Oruçluyken öpüşmek orucu bozar mı? Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bu soruyu  cevapladı! - Son Dakika Haberler

Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 386-387). Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir.

Sevgiliyi yanaktan öpmek orucu bozar mı? Eşler öpüşünce oruç bozulur mu? ile ilgili etiketler Ramazan yanaktan öpmek orucu bozar mı eşler öpüşürse oruç bozulur mu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.