Sevgililer Günü'nde ne alınır? Sevgililer Günü hediye önerileri...

14 Şubat 2023 Sevgililer Günü'ne çok kısa bir süre kaldı. Birçok ülkede büyük bir heyecanla kutlanan Sevgililer Günü'nde ne hediye alınabileceği şimdiden merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Sevgililer Günü'nde ne alınır? Ayrıntılar haberimizde...

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamı için ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak bilinir. Sevgililer Günü'ne çok az bir süre kala, bu özel günde alınabilecek hediyeler büyük bir heyecanla araştırılmaya başlandı. Peki, Sevgililer Günü'nde ne alınır? Detaylar haberimizde...

Sevgililer Günü'nde ne alınır? Sevgililer Günü hediye önerileri...

SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE NE ALINIR? İŞTE HEDİYE ÖNERİLERİ...

İşte Sevgililer Günü'nde sevgilinize alabileceğiniz hediyeler ve onunla yapabileceklerine dair romantik öneriler:

YAPILABİLECEK AKTİVİTELER

- Yatakta kahvaltı edebilirsiniz. 

- Birlikte kendi şehrinizi bir turist gibi gezebilirsiniz.

- Akşam yemeğini birlikte hazırlayın.

- Film izleyin 

HEDİYE ÖNERİLERİ

- Sinema bileti 

- Kitap

- Tiyatro bileti 

- Masaj veya cilt bakım randevusu

- Kitap

- Pırlanta yüzük 

- Kolye

- Küpe

SEVGİLİLER GÜNÜ ÖNEMİ NEDİR? 

Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera’nın kutsal evliliğine adanmıştı.

Antik Roma’da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus’un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus’un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus’u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı.

Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat’ta genç erkeklerin genç kızların isimleri yazlı kura çekerek bayram boyunca ‘çift’ olma alışkanlığı vardı. 469’da Papa bu gayri-Hristiyan bayramını yasaklayarak sadece kura çekilişine izin verdi. Ancak artık kuralarda kızların değil azizlerin isimlerini yazılıydı. 1908 tarihli Katolik Ansiklopedisi’ndeki eski şehitler listesinde, 14 Şubat gününe kayıtlı, inancı yüzünden öldürülmüş üç tane Aziz Valentine geçmektedir:

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı tarihi dokümanlarda hiç geçmemektedir ve kimi tarihçilere göre sadece bir efsanedir. Valentine’nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir.

 

Sevgililer Günü'nde ne alınır? Sevgililer Günü hediye önerileri... ile ilgili etiketler Sevgililer Günü 14 Şubat
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.