Sevda Ferdağ kimdir, nereli, neden hayatını kaybetti, hangi filmlerde oynadı?

Yeşilçam'ın efsane oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında aramızdan ayrıldı. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden usta oyuncunun vefatı sinema dünyasını yasa boğdu. Bu üzücü olayın ardından Ferdağ'ın kariyeri ve özel hayatı, hayranları tarafından merakla araştırılıyor. Peki Sevda Ferdağ kimdir, nereli, neden hayatını kaybetti, hangi filmlerde oynadı? İşte, Sevda Ferdağ'ın hayatı ve filmleri...

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden biri olan Sevda Ferdağ, 81 yaşında hayata veda etti. Uzun bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden bu usta oyuncunun kaybı, sinema dünyasında derin bir üzüntü yarattı. Ferdağ'ın ölümü, hayranları tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı ve bu trajik olayın ardından, Sevda Ferdağ'ın kariyeri ve özel hayatıyla ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, Sevda Ferdağ kimdir, nereli, neden hayatını kaybetti ve hangi filmlerde rol aldı? İşte, Sevda Ferdağ'ın hayatına dair bilgiler ve filmografisi...

Sevda Ferdağ kimdir, nereli, neden hayatını kaybetti, hangi filmlerde oynadı?

SEVDA FERDAĞ KİMDİR?

Sevda Ferdağ, 1942 yılında Edremit'te dünyaya geldi. 1958'de başrolünü üstlendiği "O Günden Sonra" filminin başarısızlığı üzerine Almanya'ya yerleşti. Ancak ablasının ısrarıyla 1963'te Türkiye'ye dönen Ferdağ, oyunculuk kariyerine "Azrailin Habercisi" filmi ile tekrar adım attı. Bu filmle büyük beğeni toplayan usta oyuncu, 2009 yılına kadar 150'nin üzerinde filmde rol aldı.

Sevda Ferdağ'ın sinema dünyasındaki en tanınmış yapımlardan biri, 1976 yapımı "Kapıcılar Kralı"dır. Zeki Ökten'in yönettiği, Umur Bugay'ın senaryosunu kaleme aldığı filmde Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu ve Sevil Üstekin başrolleri paylaşmıştı.

Usta oyuncunun Cihangir'deki evinde hayata veda etmesi, sevenlerini derin bir üzüntüye boğarken, Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında yer alacak olan Sevda Ferdağ, iz bırakan kariyeri ve eşsiz oyunculuğuyla anılmaya devam edecek.

Sevda Ferdağ kimdir, nereli, neden hayatını kaybetti, hangi filmlerde oynadı? ile ilgili etiketler Yeşilçam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.