Şerife Boz kimdir, kaç yaşında, nereli?

Şerife Boz kimdir, 15 Temmuz'da ne yaptı? Alpaslan Boz Twitter'dan yaptığı açıklamada şehit aileleri adına Şerife Boz hakkında dava açacaklarını açıkladı. Peki, Şerife Boz kimdir, kaç yaşında, nereli? 15 Temmuz'da ne yaptı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Şerife Boz'un kim olduğu merak ediliyor. Şerife Boz’a bir tepki de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde helikopterlerin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden Cuma Dağ’ın oğlu Ahmet Yavuz Dağ’dan geldi. Cambaz'ın bu paylaşımına onlarca destek gelmesi de dikkati çekti. Peki, Şerife Boz kimdir, kaç yaşında, nereli? 15 Temmuz'da ne yaptı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Şerife Boz kimdir, kaç yaşında, nereli?

ŞERİFE BOZ KİMDİR NERELİ KAÇ YAŞINDA?

Aslen Gümüşhaneli olan Şerife Boz, evli ve 4 çocuk annesi. 7 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı.

Hakkında sahtecilik davası açılmaya hazırlanılan Şerife Boz, 15 Temmuz gecesini Habertürk gazetesine şöyle anlatmıştı:

"O gece herkes gibi ben de televizyon izliyordum. Eşim dışarıdan gelmiş, namazını kılmış odasına geçmişti. Yanına gidip köprünün çok kalabalık olduğunu söyledim. “Askeri araçlar, tanklar falan var” dedim. O da gerçekten böyle olduğunu görünce ellerini dizine vurup evden gitti. Ben de çarşafımı sırtıma takar takmaz hiç düşünmeden çocuklarımı, torunlarımı alıp sokağa çıktım. Yol çok kalabalıktı. Sokağa çıktığımda ATM’lerin, fırınların önünde sıra vardı. Oradaki insanlara ağlayarak seslendim. O an, o kadar duygu yüklüydüm ki kendimde değildim.

Ben vatan âşığı bir insanım. Vatanımı, milletimi, bayrağımı çok seviyorum. Hiç korkmadan cihada gittim. Orada ölebilirdik. Fırının önünde kuyrukta bekleyen insanlara, “Ekmeksiz yaşanır ama vatansız yaşanmaz. Ne olur ekmeği boş verin, parayı boş verin, kaç gün yiyeceksiniz?” diye seslendim. Ekmeği en fazla bir hafta yiyebiliriz. Cumhurbaşkanı’mızı çok seviyorum. Onun âşığıyım. Rabbim onu başımızdan eksik etmesin, ona hayırlı uzun ömürler versin, onu korusun. Onun çağrısına dayanamadım. O saatten sonra evde duramazdım. Mümkün değildi. Evde dursaydım vatanıma hainlik etmiş olurdum. Çünkü halkın seçmiş olduğu Cumhurbaşkanı’na o zulüm yapılmaz. Onu öldürmeye kalktılar. Bizim verdiğimiz paralarla, tankları götürdüler. TBMM’yi bombaladılar, insanları öldürdüler. Rabbim bir daha yaşatmasın.

Tam olarak hatırlamıyorum ama 9-10 civarıydı. Çocuklarımı, torunlarımı alarak sokağa indim. Eşimi aradım birkaç kez, cevap vermedi. “Ya Allah, Bismillah” diyerek karşı komşum Sema Tutar’ı da alıp gittim.

Çoluk çocuk herkes destek oldu. Başımı arabadan çıkarıp, “Allahu Ekber” diye bağırınca herkes yanımıza geldi. O kadar kalabalık olduk ki kupa bile doldu. Sonra eşim de Taksim’e geldi. “Sen bu kamyonu buraya kadar nasıl getirdin?” dedi.

ŞERİFE BOZ'A ŞOK SUÇLAMA

15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz'ın oğlu Alpaslan Cambaz, 15 Temmuz'un sembol isimlerinden Şerife Boz'u dolandırıcılık yapmakla suçladı.

Alpaslan Boz Twitter'dan yaptığı açıklamada şehit aileleri adına Şerife Boz hakkında dava açacaklarını açıkladı.

Boz paylaşımında ''16 Temmuz'da KUTLAMA ALANINA kendi kullanmadığı kamyonla gidip orada sürücü koltuğuna oturarak gazeteye poz veren, düzmece bir gazilikle milleti aldatıp her yerden para yardımı alan ve rezilliklere doymak bilmeyen bu dolandırıcıya şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Cambaz'ın bu paylaşımına onlarca destek gelmesi de dikkati çekti.

BİR TEPKİ DE ANKARALI ŞEHİDİN OĞLUNDAN

Şerife Boz’a bir tepki de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde helikopterlerin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden Cuma Dağ’ın oğlu Ahmet Yavuz Dağ’dan geldi.

Dağ, Twitter’dan “SahtekarsınŞerifeBoz” etiketiyle, “Bizim şehitlerimizin adını kimseler bilmez hatırlamazken bu karaktersiz kadını herkes Nene Hatun belleyip adını hatmetti. İşte zoruma giden bu ve bu kadını kim parlattı kim patlamasına imkan verdiyse hakkımız olsun haram… Almayın mazlumun ahini çıkar aheste” diye yazdı.

Bununla da yetinmeyen Dağ, “15 Temmuz’un gerçek mağdurları eğer biz Şerife Boz gibi 15 Temmuz simsarlarının hakkında dava açmazsak daha çok rahatsız oluruz bunlardan... Gelin birlik olup bunun gibi karaktersizlere şehitlerimizi kullandırmayalım...” ifadelerini paylaştı.

O FOTOĞRAF 16 TEMMUZ'DA ÇEKİLDİ

Saliha Sultan, fotoğrafı ikinci gün çektiğinin altını çizerken, "Basının '15 Temmuz'a kamyonuyla direnen kadın' minvalinde başlıklarla verdiği haberler beni de yanılttı. Yine utanarak söylüyorum, 'Ben bu fotoğrafı ikinci gece çektim, bu hanım niçin ilk gece gibi anlatıyor' diye düşündüm. Ama bunu yakın birkaç dostum dışında kimseye söylemedim" diye belirtti.

Boz'un röportajlarında, ilk gece köprüde olduğunu söylemesi üzerine utandığını da ifade eden Sultan, "15 Temmuz gibi halkımızın kahramanlık destanı yazdığı bir geceye 'eğer biri suistimal ediyorsa' gölge düşmesin, binlerce samimi insana laf gelmesin düşüncesi ile sustum. Ta ki dün gece Şerife Boz ile ilgili yayılan söylentiye kadar da böyle düşündüm. Dün gece huzursuzluktan sabaha kadar gözüme uyku girmedi açık söyleyeyim. Suçlamaları okudum vs. fakat detaylara baktığımda Şerife Boz'un röplerinde, konuşmalarında ilk gece köprüde olduğunu belirttiğini görünce ben de utandım" dedi.

Şerife Boz kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Şerife Boz kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 3

Şerife Boz kimdir, kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler şerife boz kimdir kaç yaşında nereli
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi tutuklandı.