Seren Serengil sağlık durumu nasıl? Hastalığı nedir?

Söylemesem Olmaz canlı yayınında fenalaşan ve hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Seren Serengil’in hastalığı ve son sağlık durumu merak konusu oldu. Dumping Sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

Zayıflamak uğruna 2016 senesinde mide ameliyatı olan ve hemen ardından da hızlı bir şekilde kilo vermeye başlayan ve sonunda da 46 kiloya kadar düşen Seren Serengel’in Dumping Sendromu hastalığına yakalandığı açıklanmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda da "Ameliyat olmazsam yaza çıkmazmışım" diyerek hayranlarını oldukça korkutan Seren Serengil, tedavi gördükten sonra da kilo almaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde yeniden aldığı kiloları geri vermeye başladığını söyleyen Serengil, Söylemesem Olmaz canlı yayınında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ve hemen tedavi altına alındı.

SEREN SERENGİL'İN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Arto son yaptığı açıklamasında, Seren Serengil’in sağlık durumunun şu anda iyi olduğunu ve bir müddet tedavi altında kalacağını ifade etti.

Seren Serengil sağlık durumu nasıl? Hastalığı nedir?

DUMPİNG SENDROMU NEDİR?

Dumping Sendromu; mide bypass ameliyatları sonrası ortaya çıkabilen ve midenin çok hızlı boşalması olarak nitelendirilen bir hastalıktır. Genellikle yemek yedikten 10 ila 30 dakika sonrası karın ağrısı, ishal, kusma, çarpıntı ve kramp gibi şikayetlerle ortaya çıkmaktadır. Mide çıkışında kasların iptal edilmesi nedeniyle midedeki besinlerin kontrolsüz bir şekilde ince bağırsaklara boşalması sonucu oluşmaktadır.

Bu durum çok ani ve çok hızlı bir şekilde geliştiğinden çoğunlukla şeker ihtiva eden yiyeceklerin tüketilmesinden sonra ortaya çıkmaktadır.

Seren Serengil sağlık durumu nasıl? Hastalığı nedir? - Resim : 2

DUMPİNG SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Seren Serengil'in yaşadığı Dumping Sendromu hastalığının belirtileri şöyle:

-Baş dönmesi
-İshal
-Kalp atış hızında artış
-Şişkinlik
-Ciltte meydana gelen kızarma
-Mide bulantısı
-Kusma
-Kramp
-Mide ağrısı
-Terleme
-Açlık hissi
-Titreme
-Yorgunluk
-Baş dönmesi
-Konsantrasyon olamama
-Güçsüzlük

Seren Serengil sağlık durumu nasıl? Hastalığı nedir? ile ilgili etiketler Seren Serengil dumping sendromu
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.