Şekerli Kaşarlı Pide Tarifi! Bunu Daha Önce Hiç Yemediniz! Bir İlk Olacak

Kıymalı pide, kavurmalı pide olur da şekerli kaşarlı pide neden olmasın. İster şekerli ister sade yapın iki şekilde de tadı efsane. Bide yanına şöyle bol köpüklü bir ayran çok yakışır.

Kıymalı pide, kavurmalı pide olur da şekerli kaşarlı pide neden olmasın. İster şekerli ister sade yapın iki şekilde de tadı efsane. Bide yanına şöyle bol köpüklü bir ayran çok yakışır. Hem kolay hem de malzemeleri her mutfakta olabilecek malzemelerdir.

 Şekerli Kaşarlı Pide Tarifi! Bunu Daha Önce Hiç Yemediniz! Bir İlk Olacak

Malzemeler

 

Hamuru için;

  • 2 buçuk su bardağı
  • 20 gram yaş maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 750 gram un
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 3 avuç un
  • Şeker
  • 600 gram kaşar peyniri
  • Tereyağı

 

Yapılışı

 

Hamuru için; bir karıştırma kabına 20 gram yaş maya, 2 buçuk su bardağı su, 1 yemek kaşığı şeker ekleyip çırpma teliyle karıştırılır.  Mayanın içindeki şeker eriyene kadar karıştırılır. Malzemeler güzelce karıştıktan sonra kap da bir köşeye alınır.

Başka bir karıştırma kabına 750 gram, 7 su bardağı un alınır. Ortası havuz gibi açılır. Hazırlanan mayalı karışımı yavaşça havuzun içine dökülür. Bir çatal yardımıyla unu, mayalı suya yedirilir.  1 tepeleme tatlı kaşığı tuz suyla karışmayan unun üzerine dökülür.

Un ve mayalı su iyice birbirine karışıp el ile tutulacak hale gelince el ile yoğurma başlanır. Hamur ele yapışmaz hale gelince üzeri buzdolabı poşetiyle kapatılır ve mutfak havlusuyla üzeri örtülür.  Yaklaşık bir saat dinlenmeye bırakılır.

Hamur beze haline getirilir. Tezgâhı güzelce unlayarak bir beze alınır. Merdane kullanılarak uzun bir şekilde açılarak yapılır.

Uzunlamasına açılan hamurun içerisine rendelenmiş kaşar peyniri konulur. Kenarlardan kıvırılır ve üzerine çok az şeker serpiştirilir. Fırına ters yerleştirilmiş fırına tepsisinin üzerine konur.

200 derece önceden ısıtılmış fırına 10-12 dakika pişmesi için atılır. Pideleri fırına attıktan 5 dakika sonra fırından çıkarıp köşelerine tereyağı sürülür ve tekrar fırına atılır.

Şekerli Kaşarlı Pide Tarifi! Bunu Daha Önce Hiç Yemediniz! Bir İlk Olacak ile ilgili etiketler pide
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.