Sedat Önal kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, ne mezunu?

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'de Daimi Temsilcilik pozisyonunda bulunan Büyükelçi Sedat Önal, yeni göreviyle dikkatleri üzerine çekti. Bu gelişme ardından Sedat Önal'ın kim olduğu ve nerelerde hangi görevlerde bulunduğu merak ediliyor. Peki, Sedat Önal kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, ne mezunu? İşte, Sedat Önal'ın hayatı ve kariyeri...

Birleşmiş Milletler'deki Daimi Temsilcilik görevini üstlenen Büyükelçi Sedat Önal, yeni atanmasıyla geniş bir ilgi odağı haline geldi. Bu önemli gelişmenin ardından, Sedat Önal'ın kimliği ve geçmişteki görevleri merak konusu oldu. Sedat Önal'ın yaşamı, kariyerindeki görevlerinin yanı sıra eğitimi de şimdi merak ediliyor. Sedat Önal, bu noktada kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi önemli görevlerde bulunmuştur ve hangi alanda eğitim almıştır gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. İşte, Büyükelçi Sedat Önal'ın hayatı ve kariyerine dair detaylar...

Sedat Önal kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, ne mezunu?

SEDAT ÖNAL KİMDİR?

Sedat Önal, 11 Ağustos 1963 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra Ankara Fevzi Çakmak Lisesi'nden mezun olan Önal, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden dereceyle mezun oldu.

Dışişleri Bakanlığı'nda uzun yıllar boyunca çeşitli kademelerde görevler üstlenen Önal, kariyerine 2007-2009 yıllarında Viyana Başkonsolosu olarak adım attı. Ardından 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2012-2016 yıllarında Ürdün Büyükelçisi olarak atanarak, uluslararası ilişkilerdeki deneyimini artırdı.

2016 yılında Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika İşleri Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Önal, Astana'da gerçekleşen Suriye görüşmelerinde Türk Heyeti'ne başkanlık etti. 6 Ağustos 2018 tarihinden bu yana Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Önal, 4 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete kararıyla Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi olarak atanarak, uluslararası alandaki etkisini sürdürdü.

Sedat Önal kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, ne mezunu? ile ilgili etiketler Washington
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.