Seçil Erzan 3. kez hakim karşısına çıktı: "Gerçek mağdurlar var, Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı"

Yüksek kar getirili Fatih Terim Fonu vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Erzan savunmasında, "Gerçek mağdurlar var, Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı." dedi. Ayrıca eski futbolcu Semih Kaya'da Seçil Erzan ile olan yazışmalarını paylaşarak Selçuk İnan'ı fona kendisinin dahil etmediğini belirtti.

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına kaldığı yerden devam edildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen 7 sanıklı duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük ve bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya bazı müştekiler ile taraf avukatları da katıldı.

"BEDELİNİ ÖDÜYORUM, CANIMLA BURADAYIM, CANIMIN BİR KIYMETİ YOK"

Duruşmada önce tanık olarak dinlenecek Semih Kaya duruşma salonuna alındı ancak sanık Seçil Erzan mahkemeden söz isteyince Kaya tekrar dışarı çıktı. Erzan mahkemede, "Maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için tüm fazla aldığımı belirttiğim kişilerle ilgili MASAK raporları, HTS eşleşmeleri, özellikle gerçek mağdurlarla ilgili kayıtlar, hesaplarına yatan, çekilen tüm paraların kaynaklarının ispat edilmesini istiyorum. Sizlerden yardım istiyorum. Gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorum. Nazlı Can’ın etrafındaki kişiler, Semih Kaya ve Fırat Özdemir hepsi araştırılsın. Kimden, ne kadar fazla aldım dediysem hepsi tek tek çıkacak, başka bir şey çıkmayacak. Kimilerinin 'Seço'suydum, kimilerinin 'kanka'sıydım. Ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım paraları, bu çok net hiçbir zaman aksini söylemedim. O koltukta banka müdürü Seçil Erzan yazmasaydı kimse bana para vermezdi. Bu insanlar bana bu paraları benimle olan özel ilişkilerinden vermediler. Ben fon dedim, sistem dedim, saklama dedim, miktar var dedim. Bedelini zaten ödüyorum, canımla buradayım, canımın bir kıymeti yok, annem ortada" dedi.

Seçil Erzan 3. kez hakim karşısına çıktı: "Gerçek mağdurlar var, Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı"

"GERÇEK MAĞDURLAR VAR, EMRE BELÖZOĞLU'NUN PARASI 10 KİŞİYE DAĞITILDI"

Sözlerine devam eden Erzan, "Herkes doğruları söylesin ki bu maddi gerçekler ortaya çıksın. Ben Semih Kaya'ya fon olduğunu söyledim ama çok fazla çekme de dedim. Biraz bekle, senin adına resmi bir şekilde yaparız ondan sonra çekersin dedim. 8 Mart'ta Merve ve Tanın'ı en yakınlarım olarak Fırat Özdemir'le görüşmeye götürdüm. Ben yanlış yaptığımı anlatmaya çalıştım. Herkes daha değişik şeyler söylemeye başladı. Bana 'sen kiminle paylaşıyorsun parayı, kiminle yiyorsun' denmeye başladı, iş tamamen çığırından çıktı. Ben daha fazla faiz alan insanlara para yetiştirmeye başladım. Bu mağduriyetin sebebi benim evet ama bu para bende değil. Ben Trabzonlu bir kadın olsaydım bunlar olmazdı. Ben 8 Nisan'da her şeyi anlatmaya çalışırken evime gelirken darp edildim. Gerçek mağdurlar var, Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı, ana parasını alanlar da oldu, fazla alanlar da. O saatten sonra ben herkese bu işin doğru olmadığını anlatmaya çalıştım, yanlış yaptığımı da ama kimse bana inanmadı. Ben bunların hepsinin tek tek çıkmasını istiyorum" şeklinde konuştu. Duruşmaya devam ediliyor.

SEMİH KAYA TANIK OLARAK DİNLENDİ

Müşteki Nuray Şengüler’in ifadesinin ardından tanık Semih Kaya yeniden salona alındı. 2011 yılında Galatasaray’da oynamaya başladıktan sonra bankanın Florya şubesinde hesabının açıldığını söyleyen Semih Kaya, “Seçil Erzan bana saklı bir fon olduğunu söyledi. Avantajlarından bahsetti. Ciddi şekilde iyi getirisi olduğunu ve yatırım fonu olduğunu söyledi. 2022 Nisan ayında ilk olarak 300 bin doları bu fona yatırdım. Daha sonra Mayıs ayında mevduat hesabı açıp para yatırdım. Hesaptaki parayı görmüş olmalı ki beni yeniden aradı ve bu parayı da fona yatırmamı söyledi. Ben de mevduatımı bozup 1.2 milyon Euro parayı Seçil Erzan ve Ali Yörük’e teslim ettim” dedi.

“3.5 MİLYON DOLAR ALDIM”

Verdiği tüm paraların karşılığında dekont aldığını söyleyen Semih Kaya, “Çek Cumhuriyeti’nde oynadığım zamandan orada da hesabım vardı. O hesaptaki paramı da çekip Levent Büyükdere şubedeki kendi hesabıma geçirdim. Bu da 2.2. milyon Euro gibi bir miktardı” dedi.

Araya giren mahkeme başkanı, “Sürekli para veriyorsunuz. Hiç almadınız mı? Biraz da aldıklarından bahsedin” dedi. Bunun üzerine Semih Kaya, “Aldığım paralar oluyordu. Parça parça olmak üzere 3.5 milyon dolar para aldım. Aldığım paraları yeniden hesaba aktarıyordum. Paraları yatırırken Seçil Erzan şube müdürü olarak yanımdaydı. Sözleşmelerimiz var. Banka kaşeli imzalı belgeler var elimde” dedi.

“SELÇUK İNAN’I BEN DAHİL ETMEDİM”

Selçuk İnan’ı kendisinin fona dahil ettiğine dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını söyleyen Kaya, Seçil Erzan ile yaptığı bir yazışmayı okudu. Yazışmada Seçil Erzan’ın, “Selçuk İnan’ı hoca söyledi” dediği kısmı okuyan Semih Kaya, Seçil Erzan’ın kendisini ikna etmek için bankanın üst düzey yöneticilerinden olan Mehmet Aydoğdu ile arasında geçen bir maili de okudu. Semih Kaya mailin ekran görüntüsünü gösterince, mahkeme başkanı görüntünün mahkemeye verilmesini istedi.

“EVİNE BİR KEZ GİTTİM. KENDİSİ ÇAĞIRDI”

Seçil Erzan’ın evine bir kez gittiğini söyleyen Kaya, “Mart ayında ödeme alamadığımız bir dönemdi. Ödeme çıktığını söyleyerek beni evine çağırdı. O dönem kamptaydım. Çıkamayacağımı düşünüp beni çağırdığını düşünüyorum. Çıktım gittim. 15 dakika kadar evinin önünde konuştuk. Her şeyin düzeleceğini söyleyip beni ikna etmeye çalıştı” dedi.

MAHKEME BAŞKANI: EN ÇOK PARAYI SİZİN ALDIĞINIZ SÖYLENİYOR

Semih Kaya toplamda 4.1 milyon doları Seçil Erzan’a verdiğini ve Erzan’ın kendisine 10 milyon dolar alacağını söylediğini anlattı. Mahkeme başkanının, “Aranızda husumet var mıydı?” sorusu üzerine Semih Kaya, “Benim ona bir düşmanlığım yoktu. Husumetimiz de yoktu” dedi. Mahkeme başkanının, “Sanık en çok parayı sizin aldığınızı söylüyor. Buna ilişkin ne diyeceksiniz?” diye sorunca tanık Semih Kaya, “Herhalde matematiğinde bir sıkıntı var. Kendi tarafından sürekli bir kurgu planlanıyor” dedi.

“BASKI KURMADIM ŞİDDET UYGULAMADIM”

Seçil Erzan’ın avukatı tarafından, “Paranızı almak için mi baskı yaptınız?” sorusu üzerine Semih Kaya, “Baskı yapmadım” dedi. Avukatın ısrarlı soruları sonrası Semih Kaya, “İlk duruşmada benim Seçil Erzan’ı tehdit ettiğim, şiddet uyguladığım söylendi. Avukat hanım televizyonda da bunları söyledi. Ancak Cuma günü yapılan duruşmada Seçil Erzan bunları yapmadığımı söyledi” dedi.

“SEÇİL ERZAN KİM Kİ BENİM ONA İHTİYACIM OLCAK”

Söz alan Seçil Erzan, Semih Kaya’ya, “20 milyon Euro alması gerektiği için bana, ‘bu para bana gelmek zorunda’ dedi mi demedi mi sorulsun” dedi. Soru üzerine Semih Kaya, “Söylemedim. Ben Türkiye’de ve Çek Cumhuriyeti’nde büyük kulüplerde futbol oynadım. Benim zaten böyle bir şeye ihtiyacım yok. Seçil Erzan kim ki bana ev alacak benim de ona ihtiyacım olacak. Ben zaten o güce sahibim” dedi.

İŞTE SEMİH KAYA'NIN MAHKEMEYE SUNDUĞU İKNA YAZIŞMALARI

İşte Kaya’nın mahkemeye sunduğu Seçil Erzan ve Mehmet Aydoğdu arasında geçen o mailin detayları....

 Seçil Erzan 3. kez hakim karşısına çıktı: "Gerçek mağdurlar var, Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı" - Resim : 2

“YASAL SÜREYİ BEKLEMEDEN”

İddiaya göre bankanın üst düzey yöneticisi Mehmet Aydoğdu Seçil Erzan’a mail atarak, “Seçil selam, detay anlattığım üzere … SK açık uçlu fonumuzda nominalin (10.000.000 USD) yasal süreyi beklemeden maksimum 1 ay içerisinde peyderpey çıkışının yapılıp muhasebeleşmesi uygundur. Saygılarımla M.A”
Semih Kaya mahkemedeki ifadesi sırasında bu maili göstererek, Seçil Erzan’ın kendisini ikna etmek için Mehmet Aydoğdu ile arasında geçtiğini söylediği bu maili kendisine gösterdiğini söyledi. Semih Kaya, maildeki S.K’nın da kendisi olduğunu belirtti. Mahkeme başkanı mail çıktısının mahkemeye verilmesini isteyerek incelenmesi üzere dosyaya koydu.

“SELÇUK İNAN’A HOCA SÖYLEMİŞ”

Öte yandan Semih Kaya ifadesinde Selçuk İnan’ı fona kendisinin sokmadığını kanıtlamak için Seçil Erzan ile yaptığı mesajlaşmasının ekran görüntülerini de mahkemeye delil olarak sundu. İkili arasında o mesajda geçen konuşma ise şöyle;

Semih Kaya: Ablacığım Selçuk abi de giriyor mu?

Seçil Erzan: Evet hoca söylemiş. Senin için bir sakıncası var mı canım? Ben rahatsız oldum.

Semih Kaya: Yok be ablacım. Ne sakıncası, sevindim tam tersi onun adına

Seçil Erzan: Ben de,

Seçil Erzan 3. kez hakim karşısına çıktı: "Gerçek mağdurlar var, Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı" - Resim : 3

CANDAŞ GÜROL'UN İFADESİ

Semih Kaya’nın ardından Seçil Erzan’ın eski nişanlısı avukat Candaş Gürol tanık olarak ifade verdi. Temmuz ayında Seçil Erzan ile tanıştığını söyleyen Gürol, “Benim tanıdığım zama Levent şubesine yeni atanmıştı. Teyzesi ve eniştesiyle de tanışmıştım. O dönem illegal bir işini görmedim. Banka tarafından sevilen ve iyi bir müdür olarak kabul edilen biriydi” dedi.

“ARALIK AYININ SONUNDA SEÇİL BOZULMAYA BAŞLADI”

İlişkilerinin birkaç ay normal devam ettiğini anlatan Candaş Gürol, “Seçil’in en ufak yanlış bir hareketini ya da tuhaf davranışını görmedim. Aralık ayının sonlarında Seçil bozulmaya başladı. Gizli telefonlar başladı. Görüşemez olduk. Beni aldattığını düşündüm. Kavga edip ayrılma aşamasına geldik” dedi.

“PARAYI BANKA ÖDEYECEK DEDİ”

Müşteki İbrahim Çağlar’ın hem müvekkili hem de eski dostu olduğunu söyleyen Candaş Gürol, “Seçil’den ayrıldığı dönemde beni aradı. Seçil’in kendisine yatırım fonundan bahsettiğini ve para yatırmayı düşündüğünü söyledi. Ben de sen bilirsin dedim. Seçil’le ayrıldığımı söyledim. Yurtdışındaki parasını benim üzerimden çekmek istediğini söyledi” dedi. Seçil Erzan’ın banka tarafından sorgulandığı sırada kendisini aradığını ve durumu söylediğini anlatan Gürol, “Ben direkt İbrahim Çağlar’ın parasına ne olacak diye sordum. O da banka ödeyecek dedi” dedi.

“FATİH TERİM İLE HELALLEŞTİK”

Mahkeme başkanının soru üzerine Fatih Terim ile ilişkisini anlatan Candaş Gürol, “Seçil’i tanımadan bir sene önce Fatih Terim ve ailesinin avukatıydım” dedi. Mahkeme başkanı Candaş Gürol’un savcılığa verdiği ifadeyi okuyarak, “Fatih Terim’e kırgınım” kısmını sordu. Gürol, “Biraz duygusal ifade vermişim. Sonrasında Fatih hocayla konuştum. Bankaya para yatırdığını söyledi. Ancak özel bir fondan bahsetmedi. Ben hocaya kırgın olsam ne olur olmasam ne olur. Sonrasında konuşup helalleşip ayrıldık” dedi.

Seçil Erzan ile ikisini Fatih Terim’in tanıştırmadığını söyleyen Candaş Gürol, “Vesile oldu diyelim. Sadece şöyle iyi bir kızımız var dedi” dedi.

“SEÇİL’İN BÖYLE BİR ŞEYİN İÇİNDE OLMASI HAYAL GÜCÜMÜN BİLE ÜSTÜNDE”

Avukatların dosyaya giren mesajlar üzerinden sorular sorduğu Candaş Gürol, “Seçil’in böyle bir şeyin içinde olması benim hayal gücümün bile üstünde illegal bir şey yapacağını düşünemedim. Yani bu bankada müdür yardımcıları var. Yöneticileri var. Kameralar var. İllegal bir durum olsa ortaya çıkar diye düşünüyordum” dedi.

Seçil Erzan 3. kez hakim karşısına çıktı: "Gerçek mağdurlar var, Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişiye dağıtıldı" ile ilgili etiketler Emre Belözoğlu Seçil Erzan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.