Savaştan kaçan Rus askeri Ukrayna'daki katliamları anlattı: "Sebebi Rambo Sendromu" dedi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlaması sonrası ortaya atılan savaş suçları iddiaları uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Cepheden kaçan bir Rus askeri Ukrayna'daki gerçekleşen katliamları anlattı. İspanya'ya sığınma başvurusu yapan Nikita Chibrin, Ukrayna'da Rus askerlerin tecavüzlerini ve evleri yağmalamalarını anlattı.

24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgale başlamasının ardından birçok savaş suçuyla itham edilen Rus birlikleri, bu suçlamaları reddediyor ve iddiaların arkasında Ukrayna'nın ve Kiev yönetiminin Batı'daki destekçilerinin olduğunu savunuyor. Savaştan kaçarak Batı'ya sığınan askerler, işlenen savaş suçlarını bir bir anlatmaya başladı. Bunlardan biri de İspanya'ya siyasi sığınma başvurusunda bulunan Nikita Chibrin.

DÖRT ASKERDEN ANNE-KIZA KORKUNÇ SALDIRI

27 yaşındaki Nikita Chibrin, Ukrayna'nın Andriivka kasabasında işgalci askerlerden dördünün bir anne ve kızına tecavüz ettiği korkunç bir olayı anlattı. Ukrayna'da dört ay kaldıktan sonra şimdi İspanya'da siyasi sığınma başvurusunda bulunan Nikita, Vladimir Putin'in ordusunda savaştığı zamanları uluslararası mahkemeye taşımaya hazır.

Nikita Chibrin, birlikleri Buça çevresinde katliam yapmak ve cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan kötü şöhretli komutan Azatbek Omurbekov'un emrinde görev yaptı. Buça'daki zulüm, Rus kuvvetlerinin Ukrayna başkentini ele geçirip hükümeti devirmeyi başaramayınca Kiev'i çevreleyen bölgeden çekilmesinin ardından Nisan ayında ortaya çıktı. Toplu mezarlar bulundu ve cesetler sokaklara saçıldı.

RAMBO SENDROMU BÖYLE BAŞLADI

Putin daha sonra Omurbekov'u yarbaylıktan albaylığa terfi ettirdi. Kasabadaki birliklerinin eylemlerinden dolayı 'Buça Kasabı' olarak anıldı. Ukrayna, 64. Ayrı Motorlu Tüfek Tugayı üyelerini cinayetlerden sorumlu olarak özellikle belirledi ve kimliklerini açıkladı. Chibrin, Omurbekov'un komutası altındaki Rus birlikleri hakkında "Çıldırdılar" dedi ve ekledi: "'Gücümüz var, tanklarımız var, piyade savaş araçlarımız, silahlarımız var' dediler. Böylece Rambo Sendromu başladı."

Tecavüzlere ek olarak Chibrin, birlikteki askerlerin değerli eşyalar için evleri de yağmaladığını söyledi. Insider'a açıklamalarda bulunan Rus asker "Ev eşyalarını ve cep telefonlarını çaldılar" diyerek "Bu yüzden deliriyorlardı. Birçoğu Ukrayna'daki evlerde alkollü içkiler buldu ve bunları tüketti. Andriivka'da bir anne ve kızına tecavüz edildiği bir olay vardı. Dört adam yaptı" şeklinde konuştu.

DEHŞETİ 141 SAYFAYA SIĞDIRDI

Chibrin, Batı'ya kaçan ve Putin'in emrindeki orduların koşullarının ve Ukrayna'da yürüttükleri vahşetin perdesini aralayan tek Rus askeri değil. Rusya liderinin emriyle Şubat ayında ilk Rus birlikleri Ukrayna'ya girdiğinde, güneydeki liman kenti Herson'a baskın düzenleyen bir paraşüt alayının üyesi olan Pavel Filatyev, Ağustos ayında açıklamalarda bulunmuştu. Pavel Filatyev, biriminin Rus işgali altındaki Kırım'dan başlattığı misyonunun daha başlamadan sorunlarla boğuştuğunu söyledi. Filatyev, biriminin açlıktan nasıl mahvolduğunu, çok az taktik eğitimi olduğunu ve savaşın ilerleyişi hakkında hiçbir bilgisi olmadığını anlatan 141 sayfalık bir anı kaleme almıştı.

Birliktekilere dövüşmeleri için paslı tüfekler verildiğini ve yemek için Ukrayna süpermarketlerini yağmalamaya zorlandıklarını söyledi. Ayrıca, birimindeki üyelerin dizüstü bilgisayarlar gibi eşyaları da yağmaladıklarını ekledi.

6 Eylül itibariyle Filatyev'in Paris'te olduğu bildirildi. CBS News'a konuşan eski asker, "Rusya bir tür mafya tarafından ele geçirildi. Hükümetimiz ordusunu kullandı, onu yanılttı" ifadelerini kullandı.

Savaştan kaçan Rus askeri Ukrayna'daki katliamları anlattı: "Sebebi Rambo Sendromu" dedi ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya asker
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.